files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dokonalý obrat v Ostrave, Iuventa naďalej neporazená

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v zápase 14. kola MOL ligy na pôde DHC Sokol Poruba 24:20 a upevnili si tak prvé miesto v tabuľke. Michalovčanky dosiahli v Ostrave dôležité víťazstvo aj napriek tomu, že v prvom polčase prehrávali aj o šesť gólov. Po dokonalom obrate si ale domov vezú dôležité dva body! Zverenky trénera Petra Hatalčíka sa najbližšie opäť predstavia u súpera, keď ich budúcu sobotu 9. februára čaká nesmierne dôležitý duel v Moste. Po ňom sa konečne predstavia aj svojim fanúšikom, keď v sobotu 16. februára o 17.30 hod. privítajú Veselí nad Moravou.

Lepší vstup do zápasu medzi piatym a prvým tímom tabuľky mal domáci DHC Sokol. Ten viedol po góloch Michalíkovej, Desortovej, Konečnej a opäť Michalíkovej v piatej minúte 4:0! Keď následne v ôsmej minúte skórovala po druhýkrát Desortová, tréner Iuventy Peter Hatalčík si zobral oddychový čas. Po ňom síce otvorila gólový účet Iuventy Wollingerová, no Poruba kontrovala gólmi Michalíkovej a Maiwaelderovej, a v desiatej minúte vyhrávala 7:1. Zástavu lídra súťaže následne zdvihla dvoma presnými zásahmi Habánková (7:3). Smetková síce ihneď zvýšila na 8:3, no potom prišli góly Kompaniecovej, Mugošovej a Wollingeorvá, a za stavu 8:6 si v šestnástej minúte oddychový čas zobral aj tréner Poruby Dušan Daniš. Po ňom dvakrát skórovala Michalíková a „ostraváčky“ viedli štvorgólovým rozdielom (10:6). Mugošová s Habánkovou ale presilovkovými gólmi opäť znížili na rozdiel dvoch gólov (10:8). Konečná následne dala na 11:8, Iuventa však odpovedala Habánkovou a Mugušovou, no a v 25. minúte tak bolo už iba o jeden gól (11:10). Na jednogólový rozdiel znižovala v predposlednej minúte na zaujímavé momenty bohatého dejstva aj Trúnková (13:12), čo bol aj posledný presný zásah prvého polčasu.

Oproti prvému dejstvu do toho druhého lepšie vstúpila Iuventa. Tá po góloch Wollingerovej a Fiľkovej – Trehubovej išla po prvýkrát do vedenia (13:14). Desortová hneď vyrovnala na 14:14 a Poruba dokonale využila aj následnú presilovku. V 42. minúte viedla po góle Michalíkovej 17:15. Habánková z pokutového hodu korigovala na 16:17. Desortová síce domáce poslala opäť do dvojgólového vedenia, na začiatku päťdesiatej minúty ale Trúnková opäť znížila na jeden gól (17:18). Hneď na to Petkovičová bravúrne vychytala Smetkovú a z následnej kontry vyrovnala Kišiková na 18:18. Tá istá hráčka sa presadila aj na začiatku 51. minúty a Iuventa opäť vyhrávala (18:19). Na vyrovnávajúci gól Smetkovej ihneď odpovedala Bajčiová, z následnej presilovky však vyrovnala na 20:20 Mýlková. V zostávajúcich minútach už ale presne mierili iba Michalovčanky. Kišíková naklonila misky váh opäť na ich stranu, následne sa presadili aj Fiľková – Trehubová s Wollingerovou a skóre duelu na 20:24 uzatvorila Kišíková.

DHC Sokol Poruba – Iuventa Michalovce 20:24 (13:12)
Pok. hody: 2/1 – 5/4. Vylúčené: 3 – 6. Rozhodovali: Bečička a Horák. Divákov: 250.
DHC SOKOL: Roháčková, Mučková, Krebsová – Mýlková 2, Noworytová, Konečná 4, Smetková 2/1, Maiwaelderová 1, Andrýsková, Michalíková 6, Prašivková, Minarčíková, Desortová 5, Novobilská.
IUVENTA: Jablonská, Petkovičová – Mugošová 3, Kakaščíková, Štefaníková, Kišíková 4, Trúnková 2, Habánková 6/3, Štefanová, Holejová, Wollingerová 3/1, Bajčiová 1, Kompaniecová 2, Fiľková – Trehubová 3.



Uverejnené: 03.02.2019 19:50:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.