files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michal Puškár získal siedmy titul Majstra Slovenska

 

Počas uplynulého víkendu sa na okruhu v Poznani ( PL) konalo ôsme podujatie UEM Alpe Adria road racing championship, v rámci ktorého sa bojovalo aj o body do slovenského šampionátu. V sobotňajšej kvalifikácií triedy 125SP náš reprezentant Michal Puškár (SG FIX racing) prvýkrát v sezóne v dôsledku technických problémov nezískal pol position a do nedeľných pretekov štartoval až z 10. miesta.

 

V daždivom závode išiel do čela prakticky okamžite Adrian Gyutai z Maďarska, za neho sa behom úvodných kôl prepracoval Michal Puškár, ale štart z tretej rady zapríčinil, že keď sa dostal na 2. pozíciu, Maďar bol už veľmi ďaleko a stíhať ho by znamenalo zbytočné riziko. Istou jazdou teda kontroloval druhé miesto až do cieľa. Po havárii Taliana Trevisana získal skvelú tretiu priečku ďalší Slovák Peter Rauch. Michal Puškár si týmto výsledkom zabezpečil aj siedmy titul Majstra Slovenska, keď titul UEM AA šampióna získal už na predchádzajúcom podujatí v Moste.

 

Michal: ,, Víkend v Poľsku bol veľmi náročný. Po dominancii v piatkových voľných tréningoch, kde som zaostal za rekordom okruhu len niečo viac, ako sekundu, došlo niekoľko minút pred začiatkom prvej kvalifikácie k poruche na mojej Aprilii. Tento fakt sa ukázal ako kľúčový, keďže v druhom tréningu pršalo a dosiahnutý čas na mokrom povrchu stačil len na 10. miesto. V nedeľnom raňajšom warm-upe som na mokrom povrchu nepríjemne havaroval vo vysokej rýchlosti a motocykel bol značne poškodený. Do závodu sme nastupovali s cieľom uhrať čo najlepší výsledok, ale prioritne bolo získať titul. Situácia bola stále otvorená, keďže mohli Majstra Slovenska získať traja jazdci. Aj preto som stavil na istotu, neriskoval a bezpečne dojazdil na druhom mieste v rámci AA, aj keď došlo týmto k prerušeniu našej série 5 víťazstiev. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu“. (MP)

 

 



Uverejnené: 24.08.2010 08:26:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.