files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa potrápila v Prešove, domov si nakoniec vezie výhru 29:25

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v zápase jedenásteho kola MOL ligy na pôde ŠŠK Prešov 29:25, hoci po prvom polčase prehrávali 17:18. Michalovčanky tak dosiahli desiate tohtosezónne víťazstvo a upevnili si prvé miesto v tabuľke. Zverenky trénera Petra Hatalčíka súbojom v Šariši ukončili prvú polovicu základnej časti. Tú druhú odštartujú budúcu sobotu 19. januára, kedy sa aj pred televíznymi kamerami Areny Sport predstavia o 18.00 hod. v Šali. Doma ich uvidíme až v nedeľu 28. januára, kedy taktiež v televíznom prenose Areny Sport o 18.00 hod. privítajú v zápase 13. kola Olomouc.

Aj keď sa stretli prvý a predposledný tím tabuľky, na palubovke veľký rozdiel vidno nebolo. Domáce hráčky sa totiž na favorita výborne pripravili. Diváci tak mohli vidieť kvalitnú modernú hádzanú s viacerými peknými akciami. Lepší štart do zápasu mali Michalovčanky, ktoré v šiestej minúte viedli 4:2. Domáce hráčky ale favoritovi vzdorovali. Ten sa nevedel gólovo odtrhnúť, pretože Prešovčanky zakaždým dokázali na jeho góly odpovedať. Michalovčankám sa podarilo štyrikrát odskočiť na dva góly, súper ale zakaždým kontroval a záver prvého polčasu vyšiel lepšie jemu. Zo stavu 14:16 domáce dokázali otočiť na 18:16 a hoci posledné slovo patrilo Nikolete Trúnkovej, favorit po prvom polčase prehrával 17:18.

Druhé dejstvo odštartovala Iuventa dvoma gólmi Kompaniecovej a opäť sa tak dostala do tesného vedenia. Po dvoch góloch kanonierky Šutranovej Prešov v 38. minúte opäť viedol (21:20). Bolo to ale poslednýkrát v zápase, čo skóre ukazovalo vedenie ŠŠK. Iuventa totiž na nepriaznivý stav kontrovala štyrmi gólmi v rade (tri dala Kišiková) a definitívne tak zlomila zápas na svoju stranu. V zostávajúcich minútach sa síce ešte potrápila, vedenie už ale z rúk nepustila. Prešovčankám sa síce podarilo v 50. minúte skorigovať na 23:25, záverečné minúty ale patrili lídrovi tabuľky, ktorý nakoniec zvíťazil 29:25 a zo Šariši si tak domov odváža cenné dva body.

ŠŠK Prešov – Iuventa Michalovce 25:29 (18:17)
Pok. hody: 8/5 – 1/1. Vylúčené: 1 – 4. Rozhodovali: Gedeon a Palovčák. Divákov: 500.
ŠŠK: Feščáková, Poláková – Dvorščáková, Čirčová, Popovcová 5, Liebiedieva 1, Ratvajská 4, Vraňuchová, Šutranová 9/4, Magdová, Ščerbáková 1, Puzderová, Vencuriková, Klučková 5/1, Vagaská.
IUVENTA: Jablonská, Petkovičová – Mugošová 5, Kakaščíková, Štefaniková, Kišiková 3, Trúnková 3, Habánková 5/1, Štefánová 1, A. Holejová, Wollingerová, Bajčiová 2, Kompaniecová 7, Fiľková – Trehubová 3.



Uverejnené: 12.01.2019 19:51:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.