files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Siutácia na cestách: Najhoršia situácia je v Trebišove

Cestári v Košickom kraji evidujú aktuálne väčšie problémy na takmer 60 úsekoch. Najviac postihnutý je okres Trebišov, a to od Kráľovského Chlmca až po Sečovce. TASR o tom v piatok k 9. hod. informovala investično-prevádzková námestníčka riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja Zuzana Fejesová.

Na výpomoc pre Zemplín stiahli už aj šesť kusov techniky z iných oblastí kraja, kde je lepšia situácia. Najčastejším problémom je vietor, ktorý na cestách vytvára snehové jazyky a záveje. V okrese Trebišov je neprejazdná cesta tretej triedy medzi Malou a Veľkou Barou. "Obe obce sú prístupné z iných strán, ale spojka medzi nimi je neprejazdná," poznamenala Fejesová. Na úsek cesty prvej triedy Horovce - Trhovište – Pozdišovce, kde evidujú utlačený zľadovatený sneh v hrúbke do dvoch centimetrov a kde je dočasným dopravným značením znížená rýchlosť jazdy na 50 kilometrov za hodinu, nasadili podľa Fejesovej už aj traktorovú frézu. "Ďalšia je určená aj pre okres Trebišov," spomenula. Najhoršie úseky sú podľa nej také, kde je úroveň vozovky nižšia ako okolitý terén.

V noci bolo v teréne viac ako 70 vozidiel, rovnaký počet bude na cestách podľa jej ďalších slov aj počas dňa. Pre nepriaznivé počasie navýšili aj počty dispečerov. Aktuálnu situáciu i obmedzenia nájdu motoristi aj na webovej stránke www.scksk.sk. Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, v noci na piatok mali spolu sedem výjazdov. Zasahovali aj pri dvoch dopravných nehodách, a to v košickej mestskej časti Krásna nad Hornádom a v obci Svätuše v okrese Trebišov.

TASR



Uverejnené: 11.01.2019 10:06:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.