files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V michalovskej Dukle zhodne: Víťazstvo v základnej časti je iba čiastkovým cieľom

Osem kôl pred koncom základnej časti St. Nicolaus I. ligy má michalovská Dukla Ingema nakročené k prepisovaniu histórie. Od svojho návratu do prvej ligy michalovskí hokejisti v doterajších desiatich sezónach najlepšie skončili v základnej časti vlani – na druhom mieste. Aktuálny líder má momentálne na čele tabuľky šestnásťbodový náskok. Keďže sa hrá ešte o 24 bodov, Dukla ešte matematickým víťazom základnej časti nie je, no nikto nepochybuje o tom, že ním bude.

„Zrejme nám to už nezoberie nikto,“ konštatuje asistent trénera Dukly Richard Šechný, ktorý následne dodáva. „Keď to mám zhodnotím ako celok, myslím si, že sme na čele zaslúžene. Celú sezónu hráme dobre, prakticky bez nejakých výkyvoch. Zbierame body tak doma, ako aj vonku. Naši súperi mali menšie či väčšie krízy a aj preto je náš náskok na čele tabuľky taký výrazný. Už je takmer na sto percent isté, že do play-off pôjdeme z prvého miesta. Musíme sa pripraviť na to, aby sme aj tam podávali takéto výkony. Play-off je totiž iná súťaž, kde sa každé zaváhanie kruto trestá.“

Klobúk pred michalovskou Duklou dole dávajú aj ich súperi. „Ja si myslím, že Michalovčania sú tam kde sú zaslúžene,“ poznamenal po stredajšom stretnutí Michalovce – Humenné (3:2) tréner hosťujúceho MHK Milan Staš. „Majú veľmi dobre poskladaný káder, ktorý teraz ešte vhodne doplnili. Málokto im v súťaži môže konkurovať. Môže sa stať, že ich niekto porazí, tak ako sa to podarilo aj nám, no dlhodobo im konkurovať a pravidelne nad nimi vyhrávať v tejto sezóne nedokáže asi nikto z prvoligistov. Aj preto sú zaslúžene na prvom mieste,“ rozvinul ešte svoje slová skúsený lodivod Humenčanov.

Pre „vojakov“ v tejto sezóne je ale zisk základnej časti iba jedným z cieľov. Hlasno sa hovorí o obhajobe prvoligového prvenstva a zabojovaniu v baráži o najvyššiu súťaž s najslabším extraligistom. „Víťazstvo v základnej časti je pre nás iba čiastkovým cieľom,“ podotýka jeden z ofenzívnych lídrov Jakub Linet. Dukla sa musí mať na pozore. Každý zo súperov sa teraz chce na ňu vytiahnúť, a tak to bolo aj v stredu. Humenčania podali na opačnom brehu Laborca sympatický výkon. „Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko,“ začal hodnotenie duelu Linet a následne k nemu dodal. „Naposledy nás doma zdolali, takže sme im mali čo vracať. Bolo to teraz veľmi ťažké. V závere mali šance na vyrovnanie, no podržal nás brankár Trenčan. Ubojovali sme to ako kolektív.“

Už skúsený stredný útočník sa následne vyjadril aj k náskoku Dukly na čele tabuľky. „Šestnásť bodov je síce pekný náskok a relatívne vysoký, no my sa musíme stále sústrediť iba na seba. Nemôžeme sa pozerať na to, koľko bodov máme v tabuľke náskok pred súpermi. Máme totiž iné ciele, ako je víťazstvo v základnej časti. Každý zostávajúci zápas musíme brať ako zápas play-off,“ dodáva ešte k situácii v tabuľke Linet.   

Michalovskej Dukle chýba od stredy jej najproduktívnejší hráč Mário Róth. Toho výkony si všimla materská Banská Bystrica, ktorá si ho po dohode klubov na dva týždne požičala. Ako sa hralo Linetovi bez svojho tradičného parťáka z útoku? „Sme profesionáli a musíme vedieť zahrať s každým. Samozrejme, s Máriom sme na seba zvyknutí. Bodaj by bodoval aj v Bystrici a rozohral sa ešte k lepším výkonom. Máme dosť široký káder a teraz je to aj výhoda, že budú hrať všetci. Mário skúsi Bystricu, vráti sa po dvoch týždňoch a určite to bude pre nás iba plus,“ konštatuje Jakub Linet.

Doterajšie umiestnenia Dukly v základnej časti od jej návratu do prvej ligy
Sezóna 2008/2009: 12.
Sezóna 2009/2010: 10.
Sezóna 2010/2011: 8.
Sezóna 2011/2012: 6.
Sezóna 2012/2013: 3.
Sezóna 2013/2014: 5.
Sezóna 2014/2015: 5.
Sezóna 2015/2016: 6.
Sezóna 2016/2017: 3.
Sezóna 2017/2018: 2.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.01.2019 12:15:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.