files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Solenský rekordérom Johnstownu Tomahawks

Michalovskému hokeju nerobia dobré meno len hráči HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí sú lídrami St. Nicolaus I. ligy, ale aj nádejní odchovanci HK Mládež Michalovce. Pavol Regenda momentálne štartuje na MS do 20 rokov v Kanade, no a ďalší odchovanec Samuel Solenský hviezdi za morom. Aktuálne mu patrí v tabuľke produktivity prvé miesto v rámci celej juniorskej NAHL a v samom závere roka sa naplno zapísal do štruktúr klubu.

Samuel Solenský práve rozhoduje zápas s Northeast Generals(foto: johnstown tomahawks)

Dvadsaťročný čiperný útočník, ktorý okrem Michaloviec hrával aj v Liberci a v súčasnosti už tretiu sezónu háji v americkej NAHL farby Johnstownu Tomahawks, presne na Silvestra prekonal klubový rekord v počte gólov. V zápase proti Northeast Generals rozhodol v predĺžení o výhre 3:2 a tento jeho gól bol pre neho už 46 v drese Johnstownu, čím sa v klubovej historickej tabuľke prestrieľal na čelo kanonierov. Solenskému aj naďalej patrí prvé miesto v kanadskom bodovaní celej súťaže. Aktuálne má na konte po 34 zápasoch 56 kanadských bodov za 20 gólov a 36 asistencií. Mimochodom, v prvej trojke sú aj ďalší dvaja Solenského spoluhráči – Carsom Briere a Cameron Herbert.

 

Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant pôsobí v Johnstowne Tomahawks už tretiu sezónu. Počas nej sa v predstihu dohodol na zmluve s univerzitným Bemidji State University a nasledujúce štyri roky by teda mal hrať v univerzitnej NCAA. Tá má vo svojej štruktúre 60 klubov po celej Amerike. Bemidji State University patrí k tým najlepším. Až okolo 40% jej hráčov sa postupne prepracuje do kanadsko-americkej NHL.



Uverejnené: 02.01.2019 12:45:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.