files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitánovo priznanie. Víťazstvo patrí Adamovi Trenčanovi

S rokom 2018 sa rozlúčili majstrovsky. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce uštedrili vo svojom poslednom zápase končiaceho roka ambicióznemu HC Bratislava poriadny debakel, keď ho na svojom ľade vyprášili po výsledku 9:2. Michalovčania sa bavili hokejom a divákov potešili nielen gólmi, ale aj ďalšími vydarenými akciami. Hrali presne tak, ako sa na obhajcu prvenstva a lídra súťaže patrí.

Bratislavčania začali lepšie. V prvej desaťminútovke ale spálili tri čisté tutovky, ktoré keby premenili, zápas sa určite vyvíja inak. Michalovský golman Adam Trenčan sa zaskvel pri nájazdoch Ondrisa s Klučiarom, ako aj pri koncovke Muchu. „Prvé dve strely na bránku boli ťažké, pretože to boli nájazdy. Tak ako to je super, mohlo to byť aj zlé. Keby bolo 0:2, tak je iný zápas. Som ale veľmi rád, že som takto mužstvu pomohol. Ich šance sme ustáli a potom sme už dominovali,“ skonštatoval po stretnutí michalovský golman, ktorý sa do brány dostal po viac ako týždni. Naposledy hájil farby svojho tímu ešte v utorok 18. decembra v Spišskej Novej Vsi, v následných dueloch proti Novým Zámkom a Prešovu dostal šancu Tomáš Tkačik. „Mal som prestávku a možno aj preto mi hokej chutil viac. Veril som, že to môže byť dobré a nakoniec aj bolo,“ pokračoval Adam Trenčan.

Brankára, ktorý michalovské farby háji už štvrtú sezónu, nepotešil akurát fakt, že si opäť neudržal čisté konto. „Stalo sa mi to už po niekoľkykrát, že som inkasoval v samom závere. Čisté konto som dneska fakt chcel mať, pretože som ho nedosiahol už dlhšie. Vychytaná nula by ma určite potešila, no základom je víťazstvo tímu a to sme dosiahli,“ dodal k zápasu s bratislavským HC Adam Trenčan. Spokojný s vysokým víťazstvom bol aj kapitán Marek Kolba, hoci... „Pred samotným zápasom sme si v šatni povedali, že to musí byť iné ako proti Prešovu. Vtedy sme ešte asi mali v sebe šaláty či kačky. Prvých desať minút z našej strany bolo zlých. Mohli sme kľudne prehrávať 0:3 a zápas by to bol iný. Výrazne nás ale podržal brankár Trenčan. Práve tam sa to otočilo v náš prospech. Škoda, že si Adam neudržal čisté konto. Ja by som toto víťazstvo rád venoval jemu, pretože nás podržal v prvých minútach a nebyť jeho, zápas by bol iný,“ zložil kapitán tímu poklonu brankárovi.

Nezaspäť na vavrínoch

Michalovčania tak kráčajú súťažou naďalej ako jej líder. Na čele tabuľky majú pred začiatkom poslednej, štvrtej štvrtiny desaťbodový náskok a neublížila im ani mini kríza zo začiatku decembra, keď v rade prehrali tri zápasy. „Ja si ani nemyslím, že to bolo kríza. Skrátka, nedarilo sa nám v koncovke. Keď sa pozriete na najvyššiu súťaž, v podobnej situácii je teraz Zvolen či Poprad. Je možno aj dobré, že sme si týmto prešli a verím, že nás to posilnilo,“ podotkol Marek Kolba. „Vojaci“ sa zrejme chytili v dôležitom zápase v Martine, kde zvíťazili po troch prehrách v rade 3:1. „Bolo to veľmi dôležité víťazstvo. Sám som bol zvedavý, ako sa s tým vyrovnáme. V Martine sme sa z toho odrazili a odvtedy hráme výborne,“ kladne prikyvuje Adam Trenčan, ktorého desaťbodový náskok na čele tabuľky teší. „Zápasy v Bratislave či Martine ľahké rozhodne neboli. My sme ich zvládli a preto sme tam, kde sme. Je to podľa mňa zaslúžené,“ poznamenal Adam Trenčan.

Pred piatkovým začiatkom poslednej štvrtiny základnej časti je tento náskok viac ako solídny. „My sa ale s tým nemôžeme uspokojiť,“ varuje kapitán Marek Kolba, ktorý následne pokračuje. „Každý pozerá na tabuľku, no my sme si už viackrát povedali, že musíme sledovať aj náš výkon. Náskok teší, no nemôžeme sa pozerať naň. Od začiatku januára musíme ísť opäť naplno tak, aby sme sa čo najlepšie pripravili na záver sezóny.“

Príchody nových hráčov zvýšili konkurenciu

Káder michalovskej Dukly sa v poslednej dobre rozrástol. Najskôr na striedavý štart z Popradu prišiel obranca Boris Brincko, následne si to na Zemplín namieril aj útočník Matej Giľák, ktorý skončil v extraligovej Detve. Rozšírenie kádra prišilo aj krátko po Vianociach, keď sa k tímu pripojila trojica ruských hráčov obranca Kurbatov a útočníci Bojko s Dvurečenským. Po dvoch zápasoch sa zdá, že ich príchodom nedošlo iba k rozšíreniu kádra, ale aj k jeho skvalitneniu. „Sám som bol z toho prekvapený, že k nám idú hráči, ktorí majú v KHL odohraných dokopy takmer 500 zápasov. Určite sú pre nás všetci posilami. Vidieť tam skúsenosť, aj herné kvality. Som zvedavý, ako to pôjde s nimi u nás ďalej. Zatiaľ hrajú výborne,“ zložil poklonu ruským spoluhráčom Adam Trenčan.

Na jeho slová nadviazal aj kapitán Marek Kolba. „V prvom rade sa v tíme zvýšila konkurencia, čo je len dobré. Tréneri či vedenie klubu možno ešte stále pracujú na posilnení. Teraz je v kabíne cítiť zdravá konkurencia, všetci však ťaháme za jeden povraz. Výsledkom toho bolo vysoké víťazstvo nad Bratislavou.“

Peter Brendza



Uverejnené: 30.12.2018 11:09:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.