files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obnovia po štyroch rokoch futbalový Michalovce Cup?

Futbalový dorastenecký turnaj Michalovce Cup mal v minulosti v Európe obrovský cveng. Za päť ročníkov ho organizátori posunuli poriadne vysoko. Štartovali na ňom napríklad Legia Varšava, FC Valencia, Šachtar Doneck, Juventus Turín, či španielske giganty Real Madrid a FC Barcelona. Práve „biely balet“ je víťazom posledných dvoch ročníkov dorasteneckého turnaja, ktorý písal svoju históriu do roku 2015. Zdá sa, že v roku 2019, po štyroch rokoch, uzrie šiestu kapitolu.

Ako je známe, Michalovce budú v roku 2019 Európskym mestom športu a obnovu futbalového turnaja dorastencov si predstavitelia mesta dali ako jednu z priorít. „Turnaj mal svoju históriu aj meno. Po postupe našich futbalistov do najvyššej súťaže sa najskôr neuskutočnil z dôvodu nedostatku času na prípravu a potom aj financií. Budeme veľmi radi, keď sa nám ho podarí v roku 2019, kedy budeme Európskym mestom športu, obnoviť,“ poznamenal nedávno pre náš portál primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Víťazom posledných dvoch ročníkov turnaja bol Real Madrid

Futbalový turnaj dorastencov vznikol v Michalovciach v roku 2010. V prvých dvoch ročníkoch, ktoré sa hrali vo februári, ešte výraznejšie meno neprišlo. Stalo sa tak až v treťom ročníku, ktorý sa hral v roku 2013. Zmenou bolo, že termín turnaja bol už v auguste. Postupne bol ťahákom Juventus Turín, Real Madrid a obaja španielski giganti – Real Madrid a FC Barcelona. V budúcom roku by sa mohla tradícia turnaja obnoviť. „Oslovili sme viacero klubov, ktoré by sme radi privítali v Michalovciach. Chceme na turnaj opäť pritiahnuť špičkové tímy, sme v spojení so zástupcami viacerých klubov vrátane Španielska, Nemecka či Anglicka. Hrať by sa znovu malo v auguste a v kategórii U17,“ prezradil pre Denník Korzár športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák. Ten intenzívne pracujeme na tom, aby sa aspoň jeden z španielskych gigantov predstavil na turnaji aj v roku 2019. „Uvidíme, či aspoň jeden z týchto veľkoklubov dotiahneme na turnaj. Ich tímy sú veľmi žiadané po celom svete a program majú nabitý už rok dopredu,“ pokračuje Marek Zahorčák.



Uverejnené: 29.12.2018 09:38:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.