files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krajská futbalová liga štartuje už v januári

Predseda Košického samosprávneho kraja a predseda Východoslovenského futbalového zväzu oznámili rozpis zápasov Krajskej futbalovej ligy – Zimného pohára predsedu KSK.

Do projektu Krajskej futbalovej ligy (KFL) – Zimného pohára predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) sa zapojilo 93 družstiev súťaží III., IV. a V. ligy Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) a Oblastných futbalových zväzov (ObFZ). „Záujem klubov nás pozitívne prekvapil. Aj napriek tomu, že toto je pilotný projekt Krajskej futbalovej ligy, prihlásila sa takmer polovica všetkých futbalových družstiev pôsobiacich v súťažiach Východoslovenského a Oblastných futbalových zväzov,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Podľa počtu prihlásených družstiev bol zvolený najefektívnejší model organizácie KFL: a) skupinový systém pre stretnutia družstiev súťaží VsFZ, b) vyraďovací systém (pohárový systém) pre stretnutia družstiev súťaží ObFZ. Stretnutia sa odohrajú v zimnom období v termíne od 12.1.2019 do 17.3.2019 na ihriskách s umelou trávou v mestách Spišská nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice, Trebišov, Michalovce a Sátoraljaújhely. Celkovo sa v rámci Zimného pohára predsedu KSK odohrá 190 stretnutí. „Krajská futbalová liga sa bude hrať na ihriskách s umelým povrchom. Vzhľadom na počet prihlásených družstiev ich však nemáme dostatok, preto sme sa rozhodli využiť jedno ihrisko v maďarskom meste Sátoraljaújhely, ktoré poskytlo pre potreby Krajskej futbalovej ligy potrebné zázemie,“ informoval predseda VsFZ Richard Havrilla.

Podrobný rozpis zápasov si verejnosť môže pozrieť na webovej stránke futbalnet.sk a facebookovej stránke „Krajská futbalová liga“. „Veríme, že Krajská futbalová liga splní svoj účel a pomôže družstvám nižších futbalových líg so zimnou prípravou. Všetkých preto pozývame na slávnostný výkop a odštartovanie KFL, ktoré sa bude konať 12. januára na futbalovom ihrisku v Moldave nad Bodvou, kde družstvá odohrajú počas celého dňa štyri zápasy,“ povedal Trnka.

Cieľom Krajskej futbalovej ligy je zjednodušiť a zlepšiť možnosti zimnej prípravy pre futbalové mužstvá v kraji. „Zorganizovať futbalovú súťaž stojí nemalé finančné prostriedky, čo si najmä menšie kluby nemôžu dovoliť. Východoslovenský futbalový zväz spolu s Košickým samosprávnym krajom preto poskytne futbalovým družstvám finančné, materiálne, organizačné aj technické zabezpečenie, aby mali možnosť kvalitnej zimnej prípravy,“ dodal Havrilla. Zimný pohár predsedu KSK je pilotným projektom, okrem neho chce Košický samosprávny kraj rozhýbať aj študentov zorganizovaním Jesenného pohára pre stredné školy v rámci kraja. Dlhodobou stratégiou je zapojiť do týchto súťaží ďalšie samosprávne kraje.

Zloženie skupín zo súťaží VsFZ
Skupina Michalovce
Sobrance, Lastomír, Veľké Revištia, Topoľany, Strážske, Nacina Ves, Vinné, Petrovce nad Laborcom.

Skupina Sátoraljaújhely
Streda nad Bodrogom, Úpor, Malý Horeš, Michaľany, Čičarovce, Krišovská Liesková, Veľké Kapušany.

Skupina Trebišov
Ždaňa, Čaňa, Zemplínska Teplica, Pavlovce nad Uhom, Kalša, Kráľovský Chlmec.

Skupina Moldava 1
Medzev, Veľká Ida, Košická Nová Ves, Perín, Ťahanovce, Budimír, Bidovce, Lokomotíva Košice B.

Skupina Moldava 2
Geča, Seňa, Čečejovce, Poproč, Haniska, FC Košice, Malá Ida.

Skupina Spišská Nová Ves
Maria Huta, Kluknava, Krompachy, Olcnava, Rudňany, Hrabušice, Harichovce.



Uverejnené: 19.12.2018 13:10:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.