files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Omladená Iuventa sfúkla posledné Bánovce

Aj keď jesenná časť spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej MOL ligy mala svoje posledné kolo na programe v polovici novembra, až po druhej decembrovej sobote môžeme hovoriť o jej definitívnom skončení. Môže za to dohrávka šiesteho kola, v ktorej prvá Iuventa Michalovce privítala v tabuľke posledné Bánovce nad Bebravou. A na palubovke rozhodne rozdiel medzi prvým a posledným tímom vidieť bol. Iuventa nakoniec sfúkla Bánovce po výsledku 45:26 a už teraz je jasné, že druhú polovicu základnej časti odštartuje v druhej polovici januára ako líder súťaže.

Tréner Peter Hatalčík musel v dohrávanom stretnutí šiesteho kola poriadne improvizovať so základnou zostavou. Z nej mu vypadla kapitánka Wollingerová, ako aj ľaváčka Habánková. Na poslednom tréningu sa navyše zranila Čiernohorka Mugošová. „Aspoň si zahrali mladé hráčky. Tie sa zhostili svojej úlohy viac ako dobre. Rozhodne ma nesklamali. Ukázali, že si šancu zaslúžia aj v ďalších zápasoch,“ poznamenal po vysokom víťazstve kormidelník Iuventy, ktorý v roku 2018 v desiatich zápasoch so svoji tímom stratil iba jediný bod za remízu v Olomouci.

Michalovčanky od začiatku duelu diktovali tempo hry. Strelecky sa presadzovala Iryna Kompaniecová, ktorej zdatne sekundovali dvadsaťročná Vladimíra Bajčiová a devätnásťročná Adriana Holejová. „Keďže nám chýbali niektoré opory, tréner nás pred duelom upozorňoval, že nemáme brať ohľad na to, že Bánovce sú posledné v tabuľke. Som rada, že sme k tomu pristúpili zodpovedne a nič nepodcenili,“ uviedla osemgólová strelkyňa Adriana Holejová, ktorá následne dodala. „Čo sa týka mňa, som rada za dlhú minútáž v tomto zápase. Vedela som, že sú niektoré dievčatá zranené, takže asi dostanem viac času na palubovke. Verím, že som trénera nesklamala.“ Apropo, bývalá juniorská reprezentantka Slovenska hrala časť zápasu na ľavom krídle a časť na svojom pravom mieste, spojke. Kde sa jej hráva lepšie? „Od malička hrávam na spojke, takže tam. Na druhej strane, budem hrať tam, kde ma postaví tréner,“ podotkla Adriana Holejová.

Keďže na pravej strane chýbala Veronika Habánková, šancu na krídle dostala od úvodu duelu Bibiana Štefaniková. Devätnásťročná ľaváčka sa šance chytila viac ako dobre, keď zaknihovala šesť presných zásahov, s ktorými sa stala treťou najlepšou strelkyňou slovenského majstra v zápase s posledným tímom tabuľky. „Už pred samotným zápasom sa hovorilo, že mladé dostaneme šancu. Pomohli k tomu určite aj zranenia, no určite by sme hrali aj tak. Čo sa týka samotného zápasu, mne osobne veľmi pomohol. Bánovce nemajú iba mladé dievčatá. Sú tam aj bývalé slovenské reprezentantky, takže to až taký fackovací panák nie je. Svoj výkon hodnotiť nechcem. Od toho sú tu druhí, no verím, že som trénerovi aspoň trochu zamotala hlavu do ďalších duelov,“ smiala sa Štefaniková, ktorá verí v ďalšiu zápasovú porciu už tento týždeň na turnaji vo švajčiarskom St.Gallene. „Budeme zrejme hrať v takej zostave, ako sme hrali proti Bánovciam, takže verím, že si tam zahráme všetky. Nám mladým takéto medzinárodné konfrontácie dajú určite veľa.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2018 22:18:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.