files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cestné hraničné priechody blokujú na Ukrajine osobné autá

Cestné hraničné priechody Malyj Bereznyj – Ubľa a Užhorod – Vyšné Nemecké blokujú v osobnej doprave na ukrajinskej strane štrajkujúci vodiči osobných motorových vozidiel s evidenčnými číslami registrovanými v členských krajinách EÚ.

Ako v pondelok informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, štrajkujúci ukrajinskí vodiči predpoludním zablokovali ukrajinskú stranu hraničného priechodu Malyj Bereznyj – Ubľa. "Dnes od 13.00 h zablokovali osobnú dopravu smerom na vstupe z Ukrajiny na Slovensko už aj na hraničnom priechode Užhorod – Vyšné Nemecké," vysvetlila s tým, že aktuálne je osobným autám umožnený len výstup v smere zo Slovenska na Ukrajinu cez Vyšné Nemecké. Pokračovala, že dôvodom protestnej akcie je podľa informácií z ukrajinskej strany snaha o dosiahnutie zmeny ukrajinskej colnej legislatívy týkajúcej sa vozidiel evidovaných mimo Ukrajiny. "Colný úrad situáciu na hraničnom priechode neustále sleduje a je v kontakte s ukrajinskou stranou. V tomto čase však nedisponujeme presnými informáciami o trvaní protestnej akcie ukrajinských občanov," poznamenala Baloghová. Uviedla, že o zmene situácie budú verejnosť informovať.

Nákladnej dopravy sa blokáda podľa hovorkyne zatiaľ netýka. Rovnako ani autobusovej, ktorá je v čase blokády mimoriadne presmerovaná na vybavenie cez jazdné pruhy pre nákladnú dopravu. "Peší cestujúci majú možnosť využiť hraničné priechody Ubľa a Veľké Slemence bez obmedzenia," dodala. Baloghová zároveň upozornila, že všetkým vodičom, ktorí plánujú prestup osobnými vozidlami na Ukrajinu, odporúčajú ešte pred cestou sledovať aktuálnu situáciu na hraničných priechodoch prostredníctvom webovej stránky www.financnasprava.sk, ale aj na sociálnej sieti.

TASR



Uverejnené: 26.11.2018 15:05:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.