files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jesenný interligový kráľ nezaváhal ani na Morave

Spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárok MOL liga má v jesennej časti jasného lídra. Hráčky Iuventy Michalovce ovládli dianie v súťaži spôsobom, akým sa prezentovali pred dvoma, či troma rokmi. Zverenky trénera Petra Hatalčíka, ktoré sú na prvom mieste a na druhú Šaľu majú náskok troch bodov, v deviatich zápasoch stratili akurát jeden bod. Aj to oň prišli gólom v posledných sekundách v Olomouci, kde nešťastne remizovali 27:27. V ostatných prípadoch už nezakopli ani raz a ešte k tomu pridali aj obstojné účinkovanie v pohárovej Európe, kde sa vrátili po ročnej odmlke.

„Samozrejme, s doterajším účinkovaním tímu sme spokojní. Až na stratu v Olomouci sme ostatné zápasy vyhrali s výrazným rozdielom. Zápasy mi ale ukázali, že stále máme na čom pracovať, takže sa nemôžeme uspokojiť,“ zdôraznil kormidelník Peter Hatalčík, ktorý na trénerskú stoličku jedenásťnásobného slovenského majstra prišiel vlani v lete, keď vystriedal Jána Packu.

Michalovčanky naposledy o svojej dominancii presvedčili minulý víkend, keď na pôde nebezpečného Zlína triumfovali 30:22. Na Morave išiel líder súťaže ihneď do vedenia 7:0 a hoci sa domáce snažili vrátiť do zápasu, ten už pevne držala v rukách Iuventa. V druhom polčase dokonca viedla rozdielom dvanástich gólov. Tréner Hatalčík však paradoxne celkom spokojný nebol. „S gólovým rozdielom som spokojný, aj keď ešte päť minút pred koncom sme viedli o dvanásť gólov. Následne sme ale prestriedali a čas, kedy sa čerstvé hráčky dostali do tempa súper využil na skorigovanie. To nie je celkom dobré. Nie je to prvý zápas, kedy sa náš náskok takto scvrkol. Urobili sme veľa nevynútených technických chýb,“ rozhovoril sa k poslednému jesennému kolu Hatalčík a následne k zápasu v Zlíne kriticky dodal. „Víťazstvo v Zlíne, ktorý vyhral pred týždňom v Olomouci, samozrejme teší. My sme vedeli, že nás čaká silný súper a preto sme sa dobre na duel pripravili. Do zápasu sme vstúpili absolútne koncentrovane. Asi však pod dojmom vysokého náskoku nebola naša koncentrácia taká, aká by byť mala. Nedarili sa nám finálne prihrávky v protiútokoch. Stratili sme veľa zbytočných lôpt, čo ma mrzí.“

Dohrávka s Bánovcami, turnaj vo Švajčiarsku

V spoločnej česko-slovenskej súťaži hádzanárok teraz prichádza na rad sedemtýždňová reprezentačná pauza. Tú najskôr vyplní prvá fáza kvalifikácie o postup na MS 2019 a v decembri aj majstrovstvá Európy. Iuventa však bude v kalendárnom roku 2018 ešte raz súťažne v hre. V sobotu 8. decembra ju čaká dohrávané stretnutie piateho kola proti Bánovciam nad Bebravou. „Momentálne sa nám hráčky rozpŕchli do reprezentácii. V slovenskej sú štyri, v ukrajinskej dve. Po skončení kvalifikačnej fázy nás čaká dohrávka s Bánovcami nad Bebravou a ďalší týždeň sa opäť zúčastníme turnaja vo švajčiarskom St. Gallene. Po návrate z neho ešte chvíľu potrénujeme a následne hráčky odídu na vianočné sviatky domov,“ informoval nás o následnom programe Iuventy jej tréner.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.11.2018 12:54:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.