files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blažej Vaščák o svojom prvom góle v drese Michaloviec: Už bolo načase!

Do metropoly prichádzal s vizitkou ofenzívneho hráča, ktorý má za sebou skúsenosti zo štyroch najvyšších súťaži v Európe a takisto aj z pôsobenia v Lige majstrov. Od Blažeja Vaščáka sa čakali skúsenosti podané mladším spoluhráčom a takisto aj góly. Tie však neprichádzali. Až prišiel jeho pätnásty ligový duel v drese MFK Zemplín. Jeho premiérový presný zásah bol o to cennejší, že ho dosiahol v dueli so slovenským majstrom Spartakom Trnava, ktorého „žlto-modrí“ skolili na domácom trávniku po výsledku 1:0!

„Už bolo načase,“ podotkol po nedeľňajšom stretnutí strelec jediného gólu, ktorý na dlhé čakanie na gól následne zareagoval. „Šance som mal podobne ako tím aj predtým, len som ich nevyužil. Teraz sa k nám šťastie nakláňa trošku viac, ako v úvode súťaže. Treba to udržať aspoň vo zvyšných zápasoch jesennej časti a vyťažiť z nich čo najviac.“

Michalovčania nastupovali do zápasu s Trnavou po vysokej prehre 0:6 na Pasienkoch s bratislavským Slovanom. Tá uťala ich sériu štyroch duelov bez prehry. „Verili sme si, že proti Trnave môžeme naštartovať novú sériu. Oni síce mali v nohách štvrtkový duel Európskej ligy, na ich výkone to ale vidno nebolo. Určite nepôsobili unaveným dojmom, v druhom polčase nás viackrát zatlačili. Dosiahli sme pre nás nesmierne dôležité víťazstvo. Sobotňajšie výsledky nám totiž nezahrali do karát. Tabuľka sa ešte viac „nakopila“. Potrebovali sme tak bodovať, čo sa nám aj podarilo. Za toto víťazstvo sme radi, pretože bolo dôležité aj po tej prehre so Slovanom,“ podotkol rodák z Krompách, ktorý v minulosti okrem materského klubu pôsobil aj v Košiciach, Ličartovciach, Trenčíne, Petržalke, talisnkých Trevise, Lecce, či Cesene, českých Tepliciach, poľskej Polonii Bytom, Bardejove, Podbrezovej či Senici.

Zemplínčania neodštartovali svoju štvrtú sezónu medzi slovenskou elitou najlepšie. V prvých kolách uzatvárali ligovú tabuľku. Pomohla im ale spomenutá séria bez prehry a aktuálne im patrí s pätnástimi bodmi desiate miesto. Na posledné Zlaté Moravce majú momentálne náskok siedmych bodov, no jedenásta Senica na nich stráca iba jeden bod. Na druhej strane, na prvú šestku aktuálne strácajú iba tri body. „Všetko je to tam poriadne natlačené. Ako som povedal, sobotňajšie výsledky nám nezahrali do karát, museli sme teda bodovať. Na prvú šestku strácame iba tri body, na druhej strane, tí za nami strácajú ešte menej. My sa musíme pozerať iba na seba. Do konca jesene nás čakajú ešte tri zápasy. Ideme do Senice, máme doma Zlaté Moravce a ideme do Podbrezovej. Musíme sa na tieto zápasy dobre pripraviť a zobrať čo najviac bodov,“ uviedol ofenzívny hráč ekipy trénera Antona Šoltisa.

Tým sa pred reprezentačnými pauzami darí zabodovať naplno. Pred prvou dosiahli svoje prvé tohtosezónne víťazstvo, potom, čo zdolali Podbrezovú, pred druhou triumfovali v Trenčíne, no a pred treťou, ktorá nastáva práve teraz, zdolali doma Trnavu. „Kiežby by ich bolo viac, ale sú len tri, tak musíme vyhrávať aj po nich“ smeje sa Vaščák.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.11.2018 11:19:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.