files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v domácom kotli skolil majstra!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 15. kola Fortuna ligy nad aktuálnym majstrom FC Spartak Trnava gólom Blažeja Vaščáka 1:0! Zverenci trénera Antona Šoltisa sa tak udržali na desiatej priečke v tabuľke a na prvú šestku strácajú akurát tri body. V najvyššej futbalovej súťaži je teraz na programe tretia reprezentačná prestávka. Po nej sa Michalovčania predstavia v Senici, doma ich uvidíme až v sobotu 1. decembra, kedy o 14.00 hod. privítajú Zlaté Moravce.

Domáci nastupovali na zápas s cieľom odčiniť šesťgólovú facku z Pasienkov. Možno aj preto začali s dosť veľkým rešpektom a iniciatívu prenechali majstrovi. Ten prvých pätnásť minút diktoval tempo hry, do šancí sa ale nedostal. Michalovčania naopak pretavili prvú šancu v gól. V dvadsiatej minúte podnikli rýchlu kontru po pravej strane, Diarra našiel v pokutovom území Žofčáka, ten spätnou prihrávkou Blažeja Vaščáka, ktorý nekompromisne otvoril skóre. Bývalý slovenský reprezentant sa do streleckej listiny mohol zapísať aj o šesť minút neskôr, k Žofčákovmu strieľanému centru mu ale chýbalo pol kroka. Michalovský kapitán Igor Žofčák bol pri chuti aj v ďalších minútach. Jeho strele z 38. minúty chýbali centimetre. Následne dali o sebe vedieť opäť aj Trnavčania, Chanturishvilli mieril iba do priestoru, kde stál pozorný Matúš Kira. No a keď sa neujala ani strela Petra Kolesára z poslednej minúty, prvý polčas skončil tesným vedením Michalovčanov.

To mohol poistiť ihneď po prestávke Diarra, jeho strela z hranicej pokutového územia ale išla nad. Hneď následne mohli udrieť aj hostia, Malického hlavička však skončila na Kirovej ľavej žrdi. Krátko pred uplynutím hodiny hry vypichol Peter Kolesár rozohrávku Martina Tótha, jeho projektyl tesne minul hosťujúcu bránu. Na druhej strane sa vyznamenal Matúš Kira, ktorý vyrazil hlavičku Yilmaza a následne Beskorovajnij odkopol loptu smerujúcu do vlástnej brány. V ďalších minútach pozorne brániaci Michalovčania nedovolili Trnavčanom, ktorí mali prevahu, žiadnu gólovú šancu. V 82. minúte mohol pridať gólovú poistku Igor Žofčáka, jeho strela z priameho kopu sa ale odrazila od brvna pred bránkovú čiaru. Domáci umne strážili tesný náskok a nakoniec pripravili na svojom trávniku majstrovi prehru 0:1.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 19. B. Vaščák

ŽK: 77. B. Vaščák, 85. M. Kira – 28. Martin Tóth, 66. Yilmaz, 90+. Chanturishvili

Rozhodovali: Smolák – Vorel, Hrmo; 2073 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira – Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko – Turík – P. Kolesár (89. Kurminowski), I. Žofčák, S. Danko (65. Nawotka), A. Diarra (77. Grič) – B. Vaščák

FC SPARTAK: Chudý – Kulhánek, Martin Tóth, Janso, L. Greššák – Chanturishvili, E. Grendel (77. Miesenböck), Rada – Ghorbani, Skhirtladze (31. Yilmaz), Malecki (65. Dangubič)



Uverejnené: 11.11.2018 20:30:18
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.