files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Kolesár v nominácii novotvoriacej SR 20

Výber slovenských futbalistov do 20 rokov absolvuje 12. až 19. novembra prípravný kemp v Portugalsku, kde odohrá dve stretnutia s domácimi rovesníkmi. Súboje sú na programe v piatok 16. a nedeľu 18. novembra. Pôvodne mala do Algarve cestovať dvadsaťjednotka na zápasy proti Portugalsku a Saudskej Arábii, ktorá však bude absentovať.


Tréner Adrián Guľa začína tvoriť káder na nasledujúci cyklus dvadsaťjednotiek (nar. od 1. januára 1998) už teraz, keďže súčasná generácia sa neprebojovala do baráže majstrovstiev Európy 2019. "Tento asociačný termín využijeme na tvorbu novej partie, ktorá by mala byť veľmi zaujímavou a úspešnou v ďalšej kvalifikácii. Prišla ponuka z Portugalska na miniturnaj, ale tým, že Saudská Arábia má nejaké problémy, portugalská strana nám ponúkla dvojzápas s ich osobitným mužstvom do 20 rokov. Využili sme túto možnosť a veľmi sa tešíme na dvojzápas s domácimi," povedal Guľa na stredajšom brífingu. V nominácii figuruje mnoho nováčikov, ale aj futbalisti, ktorí majú skúsenosti s touto vekovou kategóriou ako Martin Šulek, Christián Herc či Róbert Boženík. "V osi mužstva máme veľmi kvalitných hráčov od Martina Vantrubu v bránke cez Šuleka v obrane, ktorý je stabilný hráč v Trenčíne. Herc je z môjho pohľadu ústredná postava Dunajskej Stredy v stredovej formácii. Ľubomír Tupta hrá pravidelne druhú taliansku ligu, Boženík má úžasnú streleckú formu v Žiline," pokračoval Guľa.


Kouč reprezentácie do 21 rokov, resp. v tomto prípade výberu do 20 rokov povolal aj niekoľko druholigistov: "Sme radi, že dostávajú šancu v mužskom futbale. Je veľmi zaujímavé, keď mladí hráči dostávajú príležitosť vo Fortuna lige, no nepodceňujeme druhú najvyššiu súťaž. Samozrejme, toto je prípravný kemp, vsadili sme aj na chlapcov, ktorých nepoznáme detailne z ligových trávnikov. Preto sme zvolili Petra Pokorného, ktorý je mladší ročník 2001 a pôsobí v druhej lige v Rakúsku. Snažili sme sa vyslať signál ďalším mladým hráčom, že aj z druhej ligy sa dá dostať do reprezentácie." Guľa musel okrem kádra skladať aj nový realizačný tím, keďže viacero členov predchádzajúceho zamierilo za bývalým trénerom SR 21 Pavlom Hapalom: "Nastala zmena, chlapci sa posunuli do A-mužstva. Začali sme oslovovať ľudí, ktorí by pripadali do úvahy nielen na základe kvality, ale aj charakterových vlastností. Verím, že aj tento realizačný tím bude úspešný. Chcem sa poďakovať klubom za ústretovosť, nie je jednoduché pustiť ľudí v asociačnom termín." Pavol Kamesch z Trnavy bude trénerom brankárov, Martin Kojnok prišiel na post kondičného trénera, funkciu technického vedúceho obsadil Slovenský futbalový zväz (SFZ) z vlastných zdrojov Martinom Hrnčírom. František Rigo z Ružomberka bude lekárom, ako fyzioterapeut bude pracovať niekdajší slovenský reprezentant Otto Szabó. Jozef Štieber z Prešova bude masérom, Michal Beseda sa presunul z áčka na poste kustóda, kde ho doplní Peter Paulický zo Slovana Bratislava. Na svojich miestach zotrvali asistent Marián Zimen a videoanalytik Ladislav Kubalík.

Nominácia SR 20 na prípravný kemp v Portugalsku (12. - 19. novembra) a dve stretnutia s domácimi rovesníkmi (16. a 18. novembra):
brankári: Martin Vantruba (Slavia Praha), Frederik Valach (FC Petržalka), Dávid Šípoš (FC Nitra)
obrancovia: Dominik Špiriak (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adrián Slávik, Martin Šulek (obaja AS Trenčín), Peter Pokorný (FC Liefering), Adam Kopas, Branislav Sluka (obaja MŠK Žilina), Samuel Kozlovský (FC Petržalka)
stredopoliari: Martin Bednár, Christián Herc (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Filip Blažek (Bröndby Kodaň), Martin Adamec (Wigry Suwalki), Jozef Špyrka (FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa), Milan Kvocera (AS Trenčín), Michal Tomič (MŠK Žilina), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Filip Halgoš (Viktoria Žižkov)
útočníci: Marián Chobot (FC Nitra), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Ľubomír Tupta (Hellas Verona), Rastislav Kružliak (MFK Ružomberok)

náhradníci:
brankári: Samuel Petráš (MŠK Žilina), Adrián Slančík (FC DAC 1904 Dunajská Streda)
hráči v poli: Vladimír Majdán, Matej Moško (obaja MŠK Žilina), Matej Madleňák (MFK Ružomberok), Péter Varga (SE Gyirmót), Dominik Guláš, Marek Fábry (obaja FC Nitra), Martin Vician (FC Petržalka), Šimon Štefanec (U.S. Arezzo)

realizačný tím:
hlavný tréner: Adrián Guľa
asistent trénera: Marián Zimen
tréner brankárov: Pavel Kamesch
kondičný tréner: Martin Kojnok
videoanalytik: Ladislav Kubalík
technický vedúci: Martin Hrnčír
lekár: František Rigo
fyzioterapeut: Otto Szabó
masér: Jozef Štieber
kustódi: Michal Beseda, Peter Paulický

TASR



Uverejnené: 07.11.2018 13:42:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.