files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantastický obrat pri Laborci: „Hlavy máme o niečo vyššie,“ podotýka tréner Šoltis

Ďalšie parádne futbalové predstavenie mohli diváci vidieť v sobotu na štadióne v Michalovciach. Hráči MFK Zemplín v ofenzívnom divadle nakoniec skolili v tabuľke druhú Dunajskú Stredu po výsledku 2:1 a celku od Žitného ostrova pripravili iba druhú tohtosezónnu porážku. Michalovčania tak natiahli svoju sériu bez prehry v lige na štyri zápasy a v tabuľke sa začínajú približovať prvej šestke. Ešte viac teší fakt, že túto sériu zaznamenali proti tímom okupujúcim vrchné priečky v tabuľke!

Zemplínčania síce v trinástom kole Fortuna ligy na domácom trávniku neboli lepším tímom, no konečne aj im prialo šťastie, ktoré im chýbalo v úvodných zápasoch sezóny. To ale niekedy ide v ústrety aj tomu, kto si ho zaslúži. „Diváci videli veľmi dobrý zápas, z našej strany asi najlepší v tejto sezóne,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. „Zápas mal emóciu, tempo, šance, mal skrátka všetko. Mali sme excelentných prvých dvadsať minút. Potom sa súper dostal do hry a hlavne v druhom polčase bol lepší na lopte. Vedeli sme, že musíme byť maximálne agresívni a nedať Dunajskej Strede žiadny priestor. Súper mal šance, no podržal nás brankár Kira. Keď chcete vyhrať takýto zápas, musíte mať aj šťastie. My sme ho mali,“ pokračoval v hodnotení duelu tréner Michalovčanov.

Domáci hráči po bezgólovom prvom polčase začali v úvode druhého strácali stred poľa. Hlavne preto si Dunajská Streda začala vypracovávať prevahu a po hodine hry po Daviesovom priamom kope gólovo udrela. Následne ale prišiel fantastický obrat. Jozef Šimon Turík o osem minút vyrovnal a Peter Kolesár päť minút pred koncom rozhodol, že k Dunaju nepôjde ani jeden bod. Všetky totiž ostali pri Laborci! „Rýchly vyrovnávajúci gól bol veľmi dôležitý. Mali sme už v úmysle striedať a prejsť na iný herný systém. Prišiel ale spomenutý vyrovnávajúci gól, tak sme ostali v tom systéme, čo sme hrali od začiatku. Náš gól prišiel v momente, kedy sa ešte niečo dalo so zápasom urobiť. Následne sa zobudili diváci, ktorí nám vliali potrebnú energiu k obratu,“ podotkol Anton Šoltis, ktorého zverenci sa v prvých kolách trápili v koncovke.

V posledných štyroch dueloch ale zaknihovali po dva góly a rázom na ich konto pribudlo osem bodov za dve víťazstvá a rovnaký počet remíz. „V prvých siedmych zápasoch sme mali sedem, osem šancí my, no nevyužili sme ich. Teraz tých šancí až toľko nemáme, no sme efektívni. Verím, že sme sa konečne rozstrieľali a že to takto pôjde ďalej, aspoň do konca jesennej časti,“ pokračoval Anton Šoltis. Toho družstvo sa začína v tabuľke dvíhať. „Všetko ide s víťazstvami. Chlapci si začali viacej veriť. Stále je čo zlepšovať, no ja verím, že budeme pokračovať v tomto trende. Chlapci sa opäť presvedčili, že keď dajú do toho všetko, môžu sa rovnať aj s tými najlepšími. Hlavy máme opäť o niečo vyššie,“ dodal Anton Šoltis.

V úplne inej situácii je celok zo Žitného ostrova. Ten sa v posledných dueloch trápi v koncovke. Akoby mu uškodil nie najideálnejší rozchod s vlani najlepším strelcom tímu Erikom Pačindom. Dunajskostredčania mali v zápase viac šancí ako Michalovčania, ktorých ale podržal brankár Kira. „My sme opäť doplatili na to, na čo doplácame v posledných zápasoch. Opäť to bolo v koncovke. Myslím si, že sme boli lepším tímom, žiaľ, niekedy sa to stáva, že keď nepremeníte šance, súper vás potrestá. Na svojich zverencov sa ale za túto prehru nehnevám,“ skonštatoval po stretnutí tréner DAC Peter Hyballa. Toho „tušák“ sa v závere zápasu potvrdil. „Bol to už náš šiesty zápas, v ktorom sme otvorili skóre, no súper sa vrátil do hry. Aj v Michalovciach sme hrali atraktívny futbal, chýbajú nám ale góly. V každom zápase si vypracujeme možno aj desať šancí, máme však problém s ich premieňaním. Za stavu 1:1 s takým súperom, ako sú Michalovce, je to vždy nebezpečné. Opäť sme sa presvedčili, že v lige môže každý vyhrať s každým,“ pokračoval Hyballa, ktorý so svojimi zverencami tento týždeň prehral už druhý zápas.

V utorok padol v Senici v osemfinále Slovnaft Cupu po výsledku 1:5. „V Michalovciach sme mali šancu revanšovať sa za tento výsledok. Aj v Senici sme mali veľa šancí. V druhom polčase sa mi ale zdalo, že nepôsobíme ako tím. V tom bol rozdiel oproti zápasu v Michalovciach, kde som bol s výkonom svojich hráčov spokojný. Odohrali sme tu dobré stretnutie, doplatili sme ale na nepremenené šance,“ uzavrel debatu nemecký kormidelník DAC.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.10.2018 13:46:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.