files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozbehnutí Michalovčania po mesiaci opäť doma, Dunajskej Strede chcú oplatiť nepríjemnú prehru

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po necelom mesiaci predstavia v ligovom zápase opäť na domácej pôde. Naposledy tak bolo ešte 29. septembra, kedy remizovali s Ružomberkom 2:2. Remízou s tímom od Čebraťa naštartovali sériu bez prehry. Následne totiž zvíťazili v Trenčíne (2:1), v Slovnaft Cupe v Šimonovanoch (4:0), remizovali v Žiline (2:2) a v utorok v Slovnaft Cupe zvíťazili doma nad Lipanmi (4:2). Michalovčania tak neprehrali už päť duelov v rade. Svoju sériu bez prehry sa hotujú natiahnuť aj túto sobotu. Budú to však mať veľmi ťažké, pretože na vlastnom trávniku od 17.00 hod. privítajú nebezpečnú Dunajskú Stredu.

 

Michalovčania v utorok postúpili po výhre 4:2 nad Lipanmi medzi osem najlepších v Slovnaft Cupe

Verí, že naprázdno neostanú

Michalovčania sa s Dunajskou Stredou, kde od leta pôsobí ich bývalý spoluhráč Milan Šimčák a od septembra aj Martin Bednár, ktorí sa tak pridali k brankárovi Patrikovi Macejovi a trénerovi brankárov Martinovi Raškovi, stretávajú v tejto sezóne už po druhýkrát. Vo svojej tohtosezónnej premiére v druhom kole Fortuna ligy prehrali na Žitnom ostrove 1:4. „Dobre si pamätám ten zápas. Prvých dvadsať minút sme boli súperovi viac ako vyrovnaným protivníkom. Následne sme ale trikrát inkasovali v priebehu piatich minút a bolo po zápase,“ zaspomínal si na prvú konfrontáciu s vlani bronzovým tímom súťaže tréner Zemplínčanov Anton Šoltis.

 

Martin Bednár sa prvýkrát predstaví proti svojim bývalým spoluhráčom

V prvých minútach zápasu, ale aj v posledných ligových konfrontáciách s Ružomberkom, Trenčínom a Žilinou sa Zemplínčania presvedčili, že hrať môžu aj so súpermi okupujúcimi vyššie poschodia v tabuľke. „Všetci vieme, že nás čaká úplne iný súper, ako boli v pohári Lipany. Príde sme druhý celok ligovej tabuľky, na čo sa musíme pripraviť. Dunajskej Strede máme čo vracať. Zápas u nich nám nevyšiel podľa predstáv, hoci ako spomínate, prvé minúty sme s favoritom hrali viac ako vyrovnanú partiu. Ja verím, že po utorku dobre zregenerujeme a s favoritom sa pobijeme o body. Vieme ako na nich a ja verím, že naprázdno v sobotu neostaneme,“ dodáva ešte ku konfrontácii s Dunajskou Stredou Anton Šoltis.

Štvrťfinále Slovnaft Cupu na dva zápasy?

Michalovčania sa na sobotňajší duel s Dunajskou Stredou naladili víťazne. Po skoro dokonanom obrate v Žiline, kde v nadstavenom čase vyrovnali na 2:2, zvíťazili v pohodovom tempe v utorok v zápase piateho kola Slovnaft Cupu nad Lipanmi 4:2 a postúpili tak medzi osem najlepších v najstaršej klubovej súťaži. „Uvidíme, koho nám prisúdi štvrťfinálový žreb. Štvrťfinále by sa podľa mojich vedomosti malo hrať v jari už na dva zápasy, čo je oproti minulému roku zmena. Vytvára to tak šance pre oba tímy. V dvojzápase bude všetko otvorené,“ podotýka tréner Michalovčanov, ktorý následne odpovedal aj na ciele tímu v Slovnaft Cupe. „Uvidíme. Pôjde už o zápasy, ktoré budú mať náboj. Doteraz dostávali šancu hlavne hráči z lavičky. Bolo to naším cieľom, pretože potrebujeme do zápasového diania zapojiť aj ich. Vždy je to lepšie, ako hrať prípravný zápas. Keďže však už sme medzi ôsmimi najlepšími, prispôsobíme tomu aj zostavu. Budeme sa snažiť ísť čo najďalej."

Peter Brendza



Uverejnené: 26.10.2018 14:13:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.