files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa pokúsi o postupový zázrak: Keby sme si neverili, tak tam ani nejdeme

Hádzanárky Iuventy Michalovce čaká v priebehu týždňa ďalší z kľúčových duelov, ktoré veľa napovedia o úspešnosti a neúspešnosti sezóny. V odvetnom stretnutí druhého kola Pohára EHF sa predstavia v dánskom Nykobingu, proti tamojšiemu Falster Handbold. Aj keď zverenky trénera Petra Hatalčíka v prvom domácom stretnutí prehrali 26:29, stále myslia na postup.

„Keby sme si neverili, tak tam ani nejdeme,“ podotýka Veronika Habánková, ktorá v prvom meraní síl zaknihovala sedem presných zásahov a bola tak najlepšou strelkyňou z domáceho tímu. „Vyhrať sme chceli aj v prvom zápase. Do každého zápasu ideme s týmto cieľom, išli sme do toho v nedeľu a pôjdeme aj v Dánsku. Súper bol síce stále vo vedení, no šancu na víťazstvo sme mali aj my. Na začiatku druhého polčasu sme viedli o dva góly a toto vedenie sme si mohli udržať. Prehra určite mrzela,“ pokračovala Habánková na margo prvej súťažnej porážky Iuventy v sezóne.

A kde odchovankyňa trenčianskej hádzanej, ktorá od svojich sedemnástich rokov pôsobí na Zemplíne, videla príčiny prehry? „Súper bol lepší v individuálnych činnostiach. Hral veľmi dobre v súboji jedna na jednu, čím vznikali v našej obrane medzery. Pozitívom bolo, že sme s nimi vládali hrať v tempe celý zápas. V odvete sa musíme tých chýb, čo sme urobili v prvom zápase vyvarovať. Musíme si lepšie strážiť hráčky, nemôžeme im dovoliť presadzovať tak jedna na jednu, ako to bolo v prvom zápase. Nemôžeme dávať toľko priestoru pivotovi, ani ich spojkám. Keď eliminujeme ich prácu s pivotom a preskoky do bránkoviska, určite budeme mať v odvete šancu na úspech.“

Súboje s popredným dánskym tímom sú pre mladé michalovské družstvo doslova a do písmena vysokou školou hádzanej. Viaceré z dievčat z kádra hrá takéto súboje po prvýkrát. „Keď sa pozriem na konfrontáciu s Nykobingom a ligové zápasy, je to neporovnateľné. Dánky nám ukázali, ako sa hrá svetová hádzaná. Som veľmi rada, že sme s nimi dokázali držať krok a šancu na postup máme aj v odvete,“ poznamenala ďalšia slovenská reprezentantka v službách Iuventy, pivotka Nikoleta Trúnková. „Dokedy šanca na postup žije, chceme sa o ňu pobiť. Určite nás čaká ešte ťažší zápas, ako v nedeľu doma. Oproti prvému zápasu musíme zmeniť hlavne to, aby sme nerobili veľa technických chýb. Práve to podľa mňa v prvom zápase rozhodlo o našej tesnej prehre,“ pokračovala Trúnková, ktorá následne uviedla aj recept na úspech. „V obrane musíme byť kompaktnejšie. Nemôžeme ich pivotke nechať toľko priestoru, ako ho mali v prvom zápase. Ako hovorím, šanca na postup určite je, no potrebujeme k tomu nie stopercentný, ale dvestopercentný výkon.“ My len dodajme, že odvetný duel sa uskutoční v Nykobingu túto nedeľu 21. októbra so začiatkom o 18.00 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.10.2018 15:31:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.