files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Počas víkendu XVII. ročník Memoriálu T. Jakubču

 

Memoriál sa usporadúva od roku 1991, na počesť nestora ženského športu, jedného zo zakladateľov  a veľkých propagátorov ženskej hádzanej Tomáša Jakubču, ktorý po ťažkej chorobe skonal v roku 1990.  Myšlienka uctiť si jeho pamiatku nenechala na seba  dlho čakať, už vo februári nasledujúceho roka sa uskutočnil I. ročník  memoriálu a s výnimkou rokov 1994, 1995 a 2008 sa v jeho tradícii pokračuje až dodnes. Toto podujatie bude mať súčasne premiéru v Chemkostav aréne a na „staré miesto“ sa vráti po troch rokoch, pretože pred rokom sa uskutočnilo v telocvični gymnázia Pavla Horova a pred dvoma rokmi sa dokonca neuskutočnilo vôbec.

Ak by sme sa na listinu účastníkov pozreli podľa papierových prognóz, favoritom je domáca Iuventa Michalovce, ktorá vlani síce obsadila po základnej časti WHIL až šieste miesto, ale v konečnom sumári obsadila na slovenskom tróne druhé miesto. Za ňou nasleduje tretí tím uplynulého ročníka WHIL a zároveň český bronzový medailista DHK Zora Olomouc. Tretím účastníkom podľa „tabuľkového rankingu“ je poľský tím  KS Zgoda Ruda Śląska, ktorý v tabuľke domácej ekstraklasy obsadil piate miesto. V Michalovciach nie je neznámy, pretože na tomto turnaji už úspešne štartoval v roku 2003. Štvrtým do partie je „susedný“ Karpaty Užhorod, ktorý v najvyššej ukrajinskej súťaži obsadil v minulej sezóne siedme miesto. Jeho trénerom je bývalý kormidelník Iuventy Borys Petrovskyj ako aj donedávna michalovská pivotka Viktória Škľaruková.

Kým pred rokom sa na Memoriáli Tomáša Jakubču predstavilo päť účastníkov, tentoraz to bude formát so štyrmi klubmi. Aj tie sa však hľadali veľmi ťažko. „Po tom, čo sa z ekonomických dôvodov odhlásil kvalitný rumunský tím HCM Baia Mare, našli sme spoločnú reč so známym ukrajinským klubom Motor Záporožie vedeným legendárnym Leonidom Ratnerom. Žiaľ, medzičasom od financovania klubu so slávnou históriou odstúpil jeho hlavný partner, a tak sa Ukrajinky na poslednú chvíľu z turnaja odhlásili. Funkcionári a tréneri Iuventy potom oslovili prakticky všetky kluby z maďarskej a poľskej najvyššej súťaže, aby sa nakoniec dohodli s tímom  KS Zgoda Ruda Śląska, ktorý u nás už štartoval v roku 2003,“ vysvetlil športový riaditeľ Iuventy Pavol Mačičák.

 

Iuventa v druhej polovici minulého týždňa odštartovala hernú časť prípravy a jej prvou previerkou bol súboj na ihrisku popredného maďarského tímu  Elöre NKSE Békescsaba, kde prehrali vysoko 14:31, keď už do prestávky prehrávali rozdielom desiatich gólov 6:16. Týždeň po domácom turnaji Memoriáli Tomáša Jakubču sa Michalovce predstavia na turnaji o Pohár mieru v Olomouci, kde sa okrem nich a domácich predstavia aj Písek a poľské tímy Jelenia Góra a Chórzow. Generálkou bude turnaj o Slovácky pohár v Hodoníne, kde budú okrem Iuventy štartovať poľský Zaglebie Lubin, azerbajdžanský ABU Baku a holandský Amsterdam. „Práve tieto previerky budú grom hernej prípravy, pretože už v stredu 1. septembra začíname domácou predohrávkou prvého kola WHIL proti nováčikovi z Bánoviec nad Bebravou a hneď na to v nedeľu nás v islandskom Reykjavíku čaká úvodný súboj prvého kola Pohára EHF proti tamojšiemu Valuru,“ dodal Pavol Mačičák.    

 

Program XVII. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču, sobota, 14. 8. 2010, 9:00: Zgoda Ruda Śląska - DHK Zora Olomouc, 10:30: slávnostné otvorenie, 11:00: Iuventa Michalovce - Karpaty Užhorod, 17:15: DHK Zora Olomouc - Karpaty Užhorod, 19:00: Iuventa Michalovce - Zgoda Ruda Śląska. Nedeľa, 15. 8. 2010, 9:30:   Karpaty Užhorod - Zgoda Ruda Śląska, 11:15: Iuventa Michalovce - DHK Zora Olomouc, 12:45: vyhlásenie výsledkov turnaja a ukončenie turnaja.

 

                                                       (juke)

 



Uverejnené: 13.08.2010 09:34:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.