files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Linet striebornú prilbu hodil za hlavu. „Dôležitejšie sú víťazstvá tímu“

V prvej hokejovej lige zatiaľ tróni v tabuľke produktivity. Stredný útočník michalovskej Dukly Jakub Linet je so sedemnástimi bodmi na čele celej súťaže a s desiatimi gólmi mu patrí honor najlepšieho strelca.

Aj preto sa netreba čudovať, že bol zaradený do pätice hráčov bojujúcich o striebornú prilbu, teda o najlepšieho hráča mesiaca september, o ktorom rozhodovali fanúšikovia. Tí napokon Linetovi striebornú prilbu nedopriali. Odchovanec žilinského hokeja, ktorý je už pevnou súčasťou Dukly niekoľko sezón, síce získal solídnych 522 hlasov, no o štrnásť hlasov ho predstihol Skaličan Ľuboš Vaškovič. „Takto tesne som o túto prilbu prišiel už druhýkrát. Minule mi tuším chýbalo iba päť hlasov,“ smeje sa michalovský stredný útočník, ktorý porážku v tejto ankete hodil za hlavu. „Je to možno pekný pocit, vyhrať túto anketu, no nejako sa z toho nezbláznim. Možno sa mi to podarí nabudúce,“ pokračoval Jakub Linet.

Tomu sa v novej sezóne výrazne darí. V útoku s Mário Róthom či Igorom Safaraleyev patrí k najproduktívnejším hráčom nielen svojho tímu, ale aj celej súťaže. „S chlapcami sme si sadli. Či hrám s Máriom a s Igorom, alebo teraz s Ferom Pulščákom, rozumieme si. Dôležitejšie však podľa mňa je, že sa nám darí ako tímu. Je jedno, ktorá päťka zaberie, dôležité sú víťazstvá,“ podotýka momentálne najlepší strelec St. Nicolaus I. ligy.

Michalovčanom momentálne patrí prvé miesto v tabuľke. Bodovali vo všetkých jedenástich zápasoch, deväť vyhrali v riadnom hracom čase, jeden po samostatných nájazdoch a na svojom konte majú iba jedinú porážku, aj to po samostatných nájazdoch. „Sme radi, že sa nám takto darí. Je však iba začiatok súťaže. Ako sa ukazuje, súťaž bude zrejme vyrovnanejšia, ako v minulej sezóne. Je tam nováčik z Martina, Skalica a Topoľčany majú podobnú kvalitu ako v minulej sezóne, sú tu takisto aj Bratislava s Dubnicou, ktorí takisto majú svoju silu,“ konštatuje Jakub Linet. A práve HC Bratislava a MHK Dubnica budú najbližšími súpermi Dukly.

Oboch vlaňajších nováčikov privítajú Michalovčania na svojom ľade. Bratislavu v stredu a Dubnicu v piatok (zhodný začiatok od 17.30 hod.). „Určite to bude iná úroveň zápasov, ako minulý týždeň s rezervou Nových Zámkov a Prešovom. Čakajú nás tímy, ktoré chcú hrať vrchnú polovicu tabuľky. Osobne čakám ťažké zápasy, no som o tom presvedčený, že máme na to, aby sme dosiahli šesť bodov. Čo sa týka nášho stredajšieho súpera, ide o tím, ktorý sa počas leta posilnil. Je tam dosť hráčov z Prešova, ako aj z bývalého Bardejova. Mužstvo majú síce dobré, no my sme na domácom ľade silní a verím, že to aj potvrdíme,“ dodáva na záver Jakub Linet.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.10.2018 16:46:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.