files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Banovskému pomohla pauza, od jej konca zavesil už šesť banánov

Už viacero sezón je gólová produktivita v michalovskej Dukle aj na pleciach Tomáša Banovského. Rodeného kanoniera ale zo začiatku sezóny museli zastúpiť jeho spoluhráči. Z troch zápasov mal na svojom konte akurát jednu asistenciu. Tréner Miroslav Chudý vycítil, že mu treba pomôcť a dvojzápasovým posadením na tribúnu nanovo rozbehol Banovského gólostroj. „Banán“ odvtedy v šiestich zápasoch zaznamenal rovnaký počet gólov. Naposledy si zgustol na Prešove, ktorému ich nasúkal rovno tri.

„Zdá sa, že pauza mi pomohla,“ znela jasná odpoveď Banovského, ktorý následne k tejto téme dodal. „Útočníkov v tíme máme viacej, vždy niekto musí niekto aj sedieť na tribúne. Vtedy to padlo na mňa, čo rešpektujem. Vrátil som sa v Skalici a odvtedy mi to strelecky ide.“ Práve na Záhorí si otvoril odchovanec michalovského hokeja a dlhodobo jeden z najlepších strelcov prvej ligy svoj gólový účet. Postupne ho zveľadil aj gólmi do siete dvadsiatky, Trnavy a naposledy sa troma kúskami podieľal na výhre 10:2 nad Prešovom. „Nie je dôležité, kto dáva góly, dôležitejšie sú naše víťazstvá. Máme štyri rovnocenné útoky, každý môže rozhodnúť zápas. To je naša výhoda. Momentálne sa nám darí. V tabuľke sme tam, kde chceme byť celú sezónu. Určite však nebudem proti, keď sa mi strelecky bude dariť aj v ďalších zápasoch. Som predsa útočník a od toho sa góly čakajú,“ podotýka Tomáš Banovský.

Kto sa pred piatkovým súbojom s Prešovom pozrel na súpisku „koňarov“, pri pohľade na desať hráčov a dvoch brankárov si musel povedať, že na ľade lídra súťaže dostanú mladíci poriadny výprask. V prvej polovici bol ale opak pravdou. Michalovčania síce práve po góloch Banovského viedli 2:0, Prešovčania ale Hrabčákom ešte v prvej tretine zrovnali stav. Od druhej sa ale začala michalovská naháňačka za víťazstvom. Napokon zverenci trénera Miroslava Chudého vyhrali 10:2. „Pohľad na výsledok možno hovorí niečo iné, no ľahký zápas to zo začiatku nebol. Dokedy súper vládal, bojoval o každý puk. Oni proste nemali čo stratiť. Takéto zápasy sú niekedy najťažšie. Každý si myslí, že im v prvej tretine nasúkame päť gólov a bude po zápase. Kto ale bol v takejto situácii určite vie, že to až také ľahké nie je,“ konštatuje Tomáš Banovský, ktorý si v závere neodpustil kritiku na tribúny. „Veľmi ma mrzí, že diváci za stavu 2:2, kedy sme potrebovali povzbudiť, pískali. My každý jeden zápas dávame päť a viac gólov, sme na prvom mieste v tabuľke, no tu vždy niekto nie je spokojný. Miesto toho, aby nás povzbudili, tak na nás pískajú. Treba si však na to asi zvyknúť...“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2018 16:04:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.