files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá tohtosezónna desiatka, alebo ako domáci tím meškal na zápas

Hokejové súboje medzi Michalovcami a Prešovom v predošlých prvoligových sezónach mali obrovský náboj. Obe družstvá pravidelne súperili o špicu tabuľky a ich zápasy boli preto viackrát napäté. Vlani si Michalovčania v základnej časti s Prešovom poradili iba raz, no nakoniec ho zdolali v semifinále play-off a vydláždili si tak cestu na prvoligový piedestál. V sezóne 2018/2019 sa ale situácia zmenila. Michalovčania majú naďalej najvyššie ambície, ktoré pravidelne potvrdzujú aj na ľade. Na „koňarov“ ale prišla kríza týkajúca nielen toho, že ich štadión prechádza rekonštrukciou. Aj preto HC hráva svoje domáce vo Zvolene a jeho káder tvoria viacerí mladíci. Keďže HKM hral v piatok zápas na vlastnom štadióne, duel Prešov – Michalovce sa musel hrať inde. Po dohode klubov sa hral v Michalovciach, v zápise bol ale vedený ako domáci tím Prešov. Aj to bol jeden, nie však posledný, z paradoxov, ktoré priniesol piatkový duel desiateho kola St. Nicolas I. ligy. Výsledok 10:2, prvý dvojciferný Dukly v tejto sezóne, zodpovedal, ale aj nezodpovedal tomu, čo sa dialo na ľade.

V zápase od úvodných sekúnd jasne dominovali Michalovčania. Tí na strely vyhrali 62:10, no dosť dlho sa v hre o body držali aj „koňare“. „Domáci“ Ingemáci síce rýchlo viedli po dvoch góloch Tomáša Banovského, no rovnakou mincou odpovedal aj Prešovčan Hrabčák, ktorého zásluhou sa prvá tretina skončila nerozhodným výsledkom. „Dvanásti statoční“ Prešovčania (z toho dvaja brankári) odolávali favoritovi do polovice zápasu. „Využili sme to, že Michalovčania urobili niekoľko chýb v obrane. Dve tretiny, kedy sme vládali, sme sa im snažili byť vyrovnaným súperom. Michalovčania majú výborné mužstvo, ktoré si ide za svojím cieľom. Bolo iba otázkou času, kedy my odpadneme a Michalovčania svoj náskok navýšia. Tretia tretina bola z našej strany psychicky ubíjajúca. Dostali sme v nej šesť gólov, čo sa prejavilo na konečnom výsledku. Dvanástich statočných chlapcov ale aj napriek vysokej prehre musím pochváliť. Pokiaľ mali sily, dreli, bili sa o lepší výsledok, nakoniec to ale na favorita nestačilo,“ skonštatoval po zápase tréner „domáceho“ výberu Slavomír Chlebec.

Michalovčania síce odštartovali náporom, rýchlo viedli 2:0, no prvá tretina skončila 2:2. Ich tréner Miroslav Chudý ale podcenenie za výkonom nehľadal. Nemyslím si, že chlpaci niečo podcenili. Samozrejme, to že súper prišiel iba s desiatimi hráčmi, v hlavách mať mohli. My sme ale rýchlo viedli 2:0. Potom sme spravili chyby, ktoré súper využil. O podcenení by sa dalo hovoriť, keby sme trebárs prehrávali. Možno každý čaká, že naložíme súperom v prvej tretine šesť gólov a je po zápase. Takto to ale nie je. Musíme pozerať aj na kvality tímov, ktoré sem prídu. Prešovčania síce prišli iba s dvoma päťkami, no hráči bojovali a nechceli nám dať nič zadarmo. Mali sme čo robiť, aby sme odpor súpera zlomili. Aj preto nechcem hovoriť o podcenení. Herná kvalita bola na našej strane a nakoniec sa aj prejavila. O víťazstvo sme museli tvrdo bojovať,“ zdôraznil Miroslav Chudý, ktorý v následných slovách opäť zložil poklonu Prešovčanom. „Bolo iba otázkou času, kedy im odskočíme. Do vyrovnaného stavu ale podali desiati statoční zodpovedný výkon, ktorým nám robili problémy. Dobre im zachytali obaja brankári, ktorí ich držali dlho v hre. Nedá mi súpera nepochváliť. Jeho hráči pokiaľ mali sily dreli, bojovali, čo im slúži ku cti. My sme to nakoniec v druhej polovici zápasu definitívne zlomili a potom sme si už išli svojou cestou.“ 

A poďme k spomenutým paradoxom. Michalovčania prvýkrát v sezóne dosiahli dvojciferný počet gólov proti súperovi, ktorého vlani v základnej časti nezdolali ani raz v riadnom hracom čase. Náhradný brankár Tomáš Tkačik, ktorý išiel do brány začiatku druhej tretiny za stavu 2:2, si pripísal prvý seniorský shot-out (išlo na neho ale iba päť striel...). No a najväčším paradoxom je, že zápas sa začal s dvadsaťminútovým meškaním. Prešovčania totiž prišli na štadión iba niekoľko minút pred oficiánym začiatkom. V zápise domáci tím tak na stretnutie meškal... „Michalovčanom sa za to veľmi ospravedlňujem. Na ceste zo Zvolena sme „stretli“ tri havárie. Trénerovi Chudému som volal, že nech sa neobáva, že na zápas určite prídeme (smiech). Touto cestou sa chcem Michalovčanom aj divákom ospravedlniť. Nebolo to z našej viny. Nevedli sme, že do Košíc pôjde až toľko áut,“ pokračoval v humornom tóne tréner Prešova Slavomír Chlebec.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.10.2018 16:31:19

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623