files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší sviatok v Chemkostav aréne, Iuventa chce byť dánskemu favoritovi dôstojným súperom

Michalovská Chemkostav aréna opäť raz zažije pravý európsky hádzanársky sviatok. Aktuálny slovenský majster Iuventa Michalovce v nej v nedeľu 14. októbra o 17.30 hod. v druhom kole Pohára EHF privíta dánsky Nykobing Falster Handbold, ktorý momentálne iba so stratou jedného bodu vedie silnú národnú súťaž. A keďže lídrom svojej MOL ligy sa v týchto dňoch stali aj hráčky Iuventy, v nedeľu pôjde o priamu konfrontáciu lídra česko-slovenskej ligy s tou dánskou.

Kvalita na každom poste

Michalovčanky si postup do druhého kola vybojovali cez holandského majstra VOC Amsterdam, ktorého dvakrát vysoko zdolali na svojej palubovke. Každý si ale uvedomuje, že dánsky majster z roku 2017 a následný účastník skupinovej aj hlavnej fázy Ligy majstrov, či semifinalista Pohára EHF z roku 2017 bude súper úplne iného kalibru. „Ja ani nevidím na ich hre slabinu. Je tam kvalita na každom poste. Majú výbornú ľavú spojku, ktorá strieľa z jedenástich či dvanástich metrov, na strednej spojke je také živé striebro, ktoré zakaždým dokáže niečo vymyslieť. Nykobing na mňa pôsobí veľmi vyvážene. Určite sa však nevzdávame dopredu a chceme mu byť dôstojným súperom,“ povedal na margo aktuálneho lídra dánskej Superligy tréner Iuventy Michalovce Peter Hatalčík.

Sústrediť sa na vlastný výkon

Favoritom je rozhodne dánsky Nykobing, ktorý má vo svojom rade reprezentantky štyroch krajín (okrem Dánska, aj štyri Švédky, tri Japonky a jednu Holanďanku). Iuventa môže v dvojzápase (druhý duel sa odohrá v nedeľu 21. októbra v Nykobingu) iba prekvapiť. „Bude to pre naše mladé hráčky, ale aj pre nás všetkých, obrovská škola. Pre viaceré z dievčat to bude prvý takýto zápas, ale na druhej strane, po konfrontácii s dánskym tímom si môžu povedať, že už to majú za sebou a už to bude iba lepšie. My sa nemôžeme pozerať na súpera a jeho hráčky. Musíme sa sústrediť na náš výkon, aby bol na hranici našich možností,“ dodáva k nedeľňajšiemu sviatku Peter Hatalčík, ktorý zverenky sa v týchto dňoch po výhrach nad Mostom (29:20) a Veselí nad Moravou (32:23) prepracovali aj napriek veľmi ťažkému žrebu na úvod súťaže na prvé miesto v spoločnej MOL lige.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.10.2018 10:43:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.