files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Maloletý cyklista sa pri nehode ťažko zranil

Jedným zo smutných javov v cestnej premávke sú nehody detí na bicykli. Len veľmi málo detí dokáže bezpečne jazdiť po cestách a správne riešiť dopravné situácie. Je preto dôležité, aby vodič motorového vozidla predvídal, a tak v prípade potreby stihol skôr a adekvátne reagovať. Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať najmä pravej strane vozovky z dôvodu najpravdepodobnejšieho výskytu cyklistov. Dopravnú nehodu s účasťou cyklistu polícia zaznamenala v pondelok 8. októbra krátko pred 11. hodinou v obci Petrovce nad Laborcom (okr. Michalovce).

Podľa doterajších zistení smeroval vodič s osobným motorovým vozidlom zn. Dacia Duster popri miestnej osade v obci Petrovce nad Laborcom k hrádzi rieky Laborec. Do jazdnej dráhy mu náhle vstúpil 10-ročný cyklista bez toho, aby sa presvedčil, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva, v dôsledku čoho došlo k zrážke s vozidlom. Maloletý cyklista podľa predbežnej lekárskej správy utrpel pri dopravnej nehode ťažké zranenia.

Vykonanou dychovou skúškou nebolo u vodiča potvrdené požitie alkoholických nápojov, u maloletého cyklistu nebolo požitie alkoholu pre nízky vek a zranenie zisťované. Podľa doterajších zistení nemal maloletý cyklista na hlave upevnenú ochrannú prilbu. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.



Uverejnené: 09.10.2018 12:00:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.