files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V MFK Zemplín po polovici základnej časti nespokojnosť

Osem zápasov trvalo, kým sa futbalisti MFK Zemplín v najvyššej Fortuna lige konečne vyhrabali z posledného miesta v tabuľke. Po zisku štyroch bodov v rade (domáca remíza 2:2 s Ružomberkom a výhra 2:1 v Trenčíne) sa najvýchodnejší účastník najvyššej súťaže konečne dostal z posledného miesta a aktuálne mu patrí desiata priečka.

Konečne prišla efektivita

Michalovčania sa na poslednom mieste v tabuľke ocitli po domácej prehre so Slovanom Bratislava (1:2). Odvtedy sa darmo snažili odlepiť z dna tabuľky. Hra síce bola na úrovni, chýbali im ale body. Trápili sa hlavne v koncovke, kde sa nedokázali zobudiť tí hráči, ktorí majú gólovú zodpovednosť. V posledných dvoch zápasoch ale Zemplínčania zaznamenali štyri presné zásahy a hneď sa to prejavilo aj na výsledkoch. „O tom to práve je. Chlapci sa presvedčili, že keď budú efektívni, prídu aj úspešné výsledky. V posledných zápasoch sme boli efektívni. Možno hra nebola najlepšia, ale prišli výsledky, čo bolo dôležitejšie,“ poznamenal k aktuálnej situácii tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Nezachytili úvod súťaže

Jeho zverenci v prvej polovici základnej časti nazbierali osem bodov, za dve víťazstvá a rovnaký počet remíz. Až v siedmych dueloch sa museli skloniť pred súperom. Nezachytili hlavne úvod súťaže, v ktorom mali po siedmych odohraných zápasoch na konte iba jeden bod. „Samozrejme, spokojní nie sme,“ podotýka Anton Šoltis, ktorý sa následne pustil do hodnotenia prvej polovice základnej časti. „Čo sa týka bodového zisku, určite to nie je ideálne. Chceli sme mať bodov na svojom konte viac. Treba ale zobrať aj objektívne faktory. Mužstvo sa dávalo dokopy veľmi pomaly. Ešte týždeň pred začiatkom súťaže sme neboli v optimálnom stave. Hráči k nám prichádzali postupne. Všetko má svoj čas, aj ich aklimatizácia u nás. Stále hľadáme optimálne zloženie základnej zostavy. Začiatok sme teda nemali ideálny. Stále nás na nejakých postoch tlačí topánka. Napríklad, na ľavej strany obrany máme iba mládežníckeho reprezentanta Matúša Vojtka. Nie všetko sa teda podarilo. Samozrejme, musíme vychádzať z možností trhu a klubu.“

Rozdiel v inkasovaných góloch

Zemplínčania pred sezónou spomínali účasť v prvej šestke. Po polovici základnej časti na ňu strácajú osem bodov. „Mali sme trošku vyššie ciele, ako je desiate miesto, no ešte nie je všetkým dňom koniec. Stále to aspoň bodovo môžeme dotlačiť do spokojnosti. Naša snaha a myseľ bola nastavená tak, že môžeme byť v prvej šestke. Stále ale musíme myslieť pozitívne. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo nám prinesie záver jesennej časti. Po polovici základnej časti nie je s výsledkami spokojnosť. S výkonmi je to iné. Až na dva, či tri zápasy bola spokojnosť,“ konštatuje Anton Šoltis, ktorý k ďalším zápasom dodáva.

„Potrebujeme, aby chlapci pridali najmä v efektivite a dôraznosti v koncovke. Práve na tom sme od začiatku súťaže „horeli“. Najmä v tých prvých zápasoch sme urobili ľahké individuálne chyby, ktoré nás stáli lepšie výsledky. Vychádza to ale aj z toho, že sme nastúpili s novou obranou. Na krajoch sme mali mladíkov Vojtka a Rotu, ktorý robil dosť chýb. Zo začiatku to nesedelo, no všetko chcelo čas. Teraz je to už oveľa lepšie. Chlapci potrebujú získať skúsenosti, musí ich liga „prefackať“. Máme hráčov, ktorí majú perspektívu, no treba s nimi stále pracovať. V ofenzíve sme zaznamenali dostatočný počet gólov, ktorý sa dá porovnať s tým minulosezónnym, rozdiel je však v inkasovaných góloch. V priemere sme dostali skoro dva góly na zápas, čo je strašne veľa.“

Po prestávke proti lanskej prvej štvorke

Základná časť Fortuna ligy sa po reprezentačnej pauze obráti do druhej polovice. Michalovčania budú mať ťažký žreb, keď sa v jej úvodných štyroch kolách predstavia proti súperom, ktorí vlani skončili na prvých štyroch miestach. Čaká ich zápas v Žiline, domáci duel s Dunajskou Stredou, následne sa na Pasienkoch stretnú s aktuálnym lídrom súťaže Slovanom Bratislava a sériu duelov proti vlani popredným tímom zakončia domácou konfrontáciou s aktuálnym majstrom a účastníkom skupinovej fázy Európskej ligy Spartakom Trnava. „Verím, že posledné výsledky nám psychicky pomôžu. Už nie sme na poslednom mieste, takže to môže mať na nás dobrý vplyv. Je podstatné, aby sa chlapci na tieto zápasy tešili. Čaká nás vrchná trojka a aktuálny majster. Opäť nemáme čo stratiť, môžeme iba získať. Snáď sa nám podarí zabodovať aj v týchto zápasoch a opäť sa posunieme vyššie,“ vyjadril sa michalovský lodivod k štartu do druhej polovice základnej časti. Mimochodom, do konca jesene ešte následne Michalovčania odohrajú duel v Senici, doma privítajú Zlaté Moravce a jesennú časť zakončia v Podbrezovej. Štyri posledné zápasy základnej časti (z toho tri domáce) odohrajú až na jar budúceho roka.

Povinnosť im velí postúpiť

Aj keď je v najvyššej súťaži tento týždeň reprezentačná pauza, Michalovčania bez majstrovského zápasu neostanú. V stredu ich totiž na pôde účastníka štvrtej ligy Severozápad ŠK Šimonovany – Partizánske čaká duel štvrtého kola Slovnaft Cupu. „Ide o súpera zo štvrtej ligy, ktorý bol jeden čas vo svojej súťaži na prvom mieste. Povinnosť nám velí postúpiť. Aj napriek tomu budem šetriť niektorých skúsených hráčov a šancu dostanú aj tí, ktorí hrávali doteraz menej. Chlapci teda dostanú šancu zamotať mi hlavu do ďalších súbojov po reprezentačnej pauze,“ smeje sa na záver rozhovoru Anton Šoltis, ktorý so svojimi zverencami už bol aj v semifinále národného pohára.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2018 11:52:10 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.