files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvými bodmi z vonku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce na šiesty pokus konečne v tejto sezóne zabodovali na pôde súpera. Úspešní boli v Myjave, kde hráva domáce zápasy AS Trenčín. Zverenci trénera Antona Šoltisa výhrou 2:1 opäť dokázali, že sa im proti tímu od hradu Matúša Čáka darí. Veď v posledných šiestich konfrontáciách podľahli Trenčanom iba raz. Toto víťazstvo ich navyše konečne posunulo z dna tabuľky. S ôsmymi bodmi im po polovici základnej časti patrí ôsme miesto.

V Myjave mal od úvodu územnú prevahu „domáci“ Trenčín. Michalovčania sa zamerali hlavne na defenzívu a čakali na svoje príležitosti. Tie prišli v druhom dejstve. Najskôr Carrillo otvoril skóre v 54. minúte. Na jeho presný zásah ešte stihol odpovedať o desať minút neskôr Čatakovič, no v 75. minúte o výhre Zemplínčanov rozhodol ghanský útočník Sadam Sulley. „Podali sme veľmi dobrý taktický výkon. Vedeli sme, aký súper nás čaká, takže sme to trochu zavreli. Čo sa týka defenzívy, podali sme veľmi dobrý výkon. Chlapci do bodky splnili to, čo sa povedalo pred zápasom,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorý vzápätí k duelu na Kopaniciach dodal. „Až na dve chybičky, ktoré sme urobili, sme súpera do ničoho nepustili. Trošku sme trpeli v ofenzíve, dalo sa to ale čakať, keďže sme sa zamerali hlavne na obranu. Nemali sme ako po iné zápasy toľko šancí, no boli sme efektívni. Mali sme dva a oba pretavili na góly.“

Michalovčanom sa paradoxne podarilo prvýkrát u súpera vyhrať pri neúčasti kapitána Igor Žofčáka. Aj napriek tomu bola podľa slov trénera absencia lídra tímu citeľná. „Čo sa týka defenzívy, z našej strany to bolo v poriadku. Bolo ale vidieť v ofenzíve, že Igor chýba. Chýbali nám jeho skúsenosti a jeho čítanie hry. Podstatné sú ale tri body, ktoré sme si odniesli domov,“ podotkol tréner, ktorého družstvo po prvýkrát v sezóne zabodovalo v dvoch zápasoch v rade. Štyri body z dvoch zápasov vysunuli Zemplínčanov nielen z poslednej priečky v tabuľke, ale aj z pásma zaručujúceho baráž o najvyššiu súťaž. „Výkon možno nebol až taký dobrý, no boli sme efektívni. Chlapci sa akurát presvedčili, že keď budú v koncovke efektívni, môžeme sa porovnávať s každým. Proti Trenčínu sme zmenili trošku náš systém hry. Viac sme hrali zozadu. Má v tom vplyv fakt, že potrebujeme body. Potrebujeme ísť v tabuľke hore a niekedy tomu treba prispôsobiť všetky faktory. Verím, že štyri získané body nám po reprezentačnej pauze pomôžu. Chlapci už nemusia byť psychicky na dne. V nasledujúcich kolách nás okrem majstra z Trnavy čakajú tímy na prvých troch miestach. Opäť budeme v situácii, že nemáme čo stratiť, iba získať. Verím, že tentoraz sa nám to podarí,“ dodal michalovský lodivod, ktorého zverenci sa po reprezentačnej pauze postupe predstavia v Žiline (sobota 20. október), privítajú Dunajskú Stredu (sobota 27. október), následne ich na Pasienkoch čaká duel s aktuálnym lídrom Slovanom Bratislava (sobota 3. november), no a sériu ťažkých duelov proti popredným tímom ukončia domácim zápasom s Trnavou (nedeľa 11. november).

Peter Brendza



Uverejnené: 07.10.2018 17:29:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.