files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V. Nemecké: Na hraničnom priechode by mohla vzniknúť špeciálna záchytná plocha

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v Sobranskom okrese by mohla vzniknúť špeciálna záchytná plocha. Aj to môže podľa podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD) v rámci akčného plánu pomôcť okresu a vytvoriť aj pár pracovných miest. Uviedol to po štvrtkovom (4.10.) rokovaní vlády, ktoré sa uskutočnilo v Lekárovciach.

Obec má podľa jeho ďalších slov zhruba 200 až 250 obyvateľov, ale v prípade nárazov kamiónovej a osobnej dopravy sa stáva, že je tam aj 10.000 až 20.000 ľudí. "Čiže aj o tom sa hovorilo (na rokovaní vlády-pozn. TASR), že by sa tam možno vytvorila špeciálna záchytná plocha, ktorá by slúžila na obhospodárenie týchto návalov obrovského množstva ľudí aj s patričným zázemím," dodal a spomenul v tejto súvislosti sociálne zariadenia či obchodík. Hlavne by sa tak podľa jeho ďalších slov predišlo krízovým situáciám.


Ako TASR informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová, aktuálne majú cestujúci na slovenskej strane na hraničnom priechode k dispozícii sociálne zariadenia a automat na nápoje. Spomenula, že pred vstupom do colného priestoru na hranici sa na slovenskej strane okrem iného nachádza aj súkromná reštaurácia s parkoviskom. V rámci akčného plánu Sobranského okresu, ktorý vláda schválila pred dvoma rokmi, vzniklo doposiaľ približne 350 pracovných miest. Raši spomenul, že v prípade tohto okresu nepredpokladajú príchod veľkého investora. Pri vzniku nových pracovných miest sa okrem spomínanej možnosti skôr zameriavajú na existujúcich podnikateľov, obce a sociálne podniky, voľné priestory, ktoré by mohli využívať noví investori a kúpele.

TASR



Uverejnené: 05.10.2018 14:24:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.