files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šiňanského dva hetriky za dva dni: Seniorský bol drahší

Hokejisti MHK Humenné nemali najlepší štart do sezóny. Prvoligový nováčik doplácal na nedostatok skúseností i menší počet zápasov v príprave. V prvom kole síce zdolal Považskú Bystricu 3:2 po predĺžení, potom ale zaknihoval tri prehry v rade. Po štyroch kolách mu patrila jedenásta priečka. Prišli ale štyri domáce zápasy v rade, ktoré zverenci trénera Milana Staša zvládli bravúrne. Zdolali Spišskú Novú Ves (4:0), Nové Zámky B (10:0), Orange 20 (4:2) aj Prešov (4:3) a rázom sa posunuli na piate miesto v tabuľke.

„Práve tieto priečky, do prvej šestky, by sme chceli atakovať,“ rozhovoril sa útočník MHK a jeden z odchovancov v prvom tíme Jaroslav Šiňanský. Ešte len devätnásťročný kridelník už zaznamenal štyri presné zásahy. Jedným sa podieľal na výhre nad Prešovom, no a proti Novým Zámkom zaznamenal prvý seniorský hetrik. „Bol trošku drahší, no rád som ho zaplatil,“ smeje sa útočník, ktorý v minulosti hrával aj v mládežníckych tímoch HK Mládež Michalovce. Dorastu dokonca pomohol k postupu do Extraligy, ktorú si v premiérovej sezóne Michalovčanov v nej aj zahral.

Šikovný kridelník momentálne získava prvé seniorské ostrohy v drese materského Humenného. „Sú to oveľa rýchlejšie zápasy, ako som doteraz hral. Vyžaduje to väčšiu koncentráciu, no a samozrejme z mojej strany musí prísť aj väčšia snaha. Nie je to len o samotných zápasoch, dôležitá je aj príprava na ne a každý jeden tréning,“ zdôrazňuje útočník humenskej družiny. Tá sa po nie najlepšom štarte rozbieha. „Štart do sezóny sme nemali ideálny. Môže za to ťažké vyžrebovanie, ale aj fakt, že naša príprava bola kratšia ako u ostatných tímov. Dôležité pre nás boli posledné štyri domáce zápasy, v ktorých sme mali šancu vrátiť sa na popredné miesta v tabuľke. Zvládli sme ich excelentne. Získali sme dvanásť bodov a sme tam, kde sme chceli byť pred nimi,“ podotýka strelec štyroch presných zásahov, podľa ktorého ďalších slov bol najťažším duelom súboj s Prešovom. „Prehrávali sme 0:2, niekoľko minút pred koncom bolo vyrovnané. Prešovčania nehrali zle, no to nehral ani jeden súper proti nám. Museli sme sa na každý zápas dôkladne pripraviť. Nakoniec sme to zvládli tak, ako sme chceli, čo nás teší. Štyri výhry v rade by nás mali nakopnúť.“

Devätnásťročný útočník si svoj strelecký účet v prvej lige otvoril v piatok v zápase proti Novým Zámkom. Ten zakončil rovno hetrikom. K nemu pridal ďalší presný zásah v dueli proti Prešovu. Ďalšie tri góly pridal počas víkendu, v sobotu v zápase humenskej juniorky v Michalovciach. Za dva dni sa tak podieľal na dvoch výhrach svojho tímu rovno dvoma hetrikmi.

Paradoxom oboch zápasov s Michalovcami (prvý vyhralo Humenné 7:3, druhý Michalovce 10:3) bolo, že Michalovčania ich odohrali s trinástimi korčuliarmi a Humenčania dokonca s desiatimi... „Aj preto boli pre nás súboje s Michalovcami veľmi náročné. Za tri body získané tam sme veľmi radi,“ konštatuje Šiňanský, pre ktorého boli súboje s juniormi Michaloviec špecifické. „Tak ako pre viacerých chalanov na oboch stranách. Niekedy sme spolu hrávali, teraz sme boli spoluhráčmi. V zápase sme si nič nedarilo, no po ňom sme kamaráti a takto to bude aj v nasledujúcich konfrontáciách,“ dodáva na záver Jaroslav Šiňanský.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.10.2018 20:49:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.