files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v strhujúcom divadle remizoval s Ružomberkom 2:2

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v desiatom kole Fortuna ligy na domácej pôde s MFK Ružomberok 2:2. Michalovčania bod zachránili v druhom polčase, keďže po prvom prehrávali 0:2. Ich góly zaknihovali striedajúci Saddam Sulley a David Kurminowski. Zverenci trénera Antona Šoltisa teraz absolvujú dvojzápas u súperov. Nasledujúcu sobotu sa predstavia v Trenčíne, po reprezentačnej pauze, v sobotu 20. októbra v Žiline. Doma ich uvidíme až v sobotu 27. októbra, kedy privítajú Dunajskú Stredu.

Kto nevidel, neuverí! Michalovčania dvakrát prežili v zápase desiateho kola Fortuna ligy klinickú smrť. Po prvom polčase prehrávali 0:2, za stavu 1:2 Matúš Kira bravúrne zneškodnil pokutový kop. V druhom dejstve išli za lepším výsledkom, čo sa im nakoniec vyplatilo vyrovnaním. A mohli dokonca aj vyhrať. Opäť však mali obrovskú smolu, tak ako od začiatku sezónu a opäť sa proti ním postavilo rozhodnutie hlavného rozhodcu. Podobne, ako už po niekoľkýkrát od začiatku sezóny... Po sobote teda nič nového. Michalovčania sú naďalej na poslednom mieste v tabuľke, no druhopolčasový výkon dáva šancu na tvrdenie, že ešte nie je všektým dňom koniec.

Michalovčania nezačali dôležitý duel na svojom trávniku najlepšie. V prvom dejstve viackrát chybovali, súper bol pri lopte skôr a hlavne v strede poľa dominoval. Aj napriek tomu, ako prví mohli skórovať domáci. V desiatej minúte dostal do behu výbornú loptu od Vaščáka Igor Žofčák, jeho strela ale tesne minula ružomberskú bránu. Odpoveď „Ruže“ prišla v 24. minúte a bola gólová. Mustedanagič našiel centrom z pravej strane v päťke nepokrytého Kostadinova a ten nedal Kirovi šancu – 0:1. Michalovčania aj naďalej pôsobili v útočnej fáze staticky. Aj preto Ružomberok odolával a v závere prvého dejstva udrel po druhýkrát, keď si v 41. minúte Qose vymenil loptu s Kostadinovom a efektne preloboval bezmocného Kiru.

Michalovskou šatňou sa cez prestávku zrejme prehnal uragán, keďže do druhého polčasu nastúpil iný tím. Tréner Šoltis poslal do hry Sulleya s Rotom, ktorí oživili statickú ofenzívu. Obrana „Ruže“ ešte odolala pri Turíkovom strieľanom centri, v 58. minúte už ale kapitulovala, keď sa po centri z pravej strany presadil Saddam Sulley. Po kontaktnom góle domáci ožili. Ružomberčania ale umným zdržiavaním otupili ich tlak a v 69. minúte mohli dať definitívny klinec do rakvy. Brankár Matúš Kira ale bravúrne vyrazil Tamdrirov pokutový kop a nakopol tak svojich spoluhráčov ešte viac. V 78. minúte už diváci dvíhali ruky nad hlavu, Vaščáková hlavička ale tesne minula bránu. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v 85. minúte ďalšiemu striedajúcemu hráčov Davidovi Kurminowskému, ktorý upratal do siete center Beskorovajniho. Obrat z ríše snov mohol zariadiť o štyri minúty neskôr Saddam Sulley, jeho hlavičku ale Macík bravúrne vytesnil na rohový kop. Ešte predtým pomohol hosťom hlavný arbiter Somoláni, ktorý asi iba sám nevidel ruku Jána Masla v šestnástke a penaltu neodpískal ani po signalizácii postranného rozhodcu... Veľké veci sa diali aj v nadstavenom čase. Tretí gól mal na kopačke Kurminowski, ktorý ale v stopercentnej šanci mieril iba do vybiehajúceho Macíka, následnú Sulleyovu dorážku vyhlavičkoval Kružliak na brvno. Emotívny záver už ďalšie šance nepriniesol a tak sa strhujúce divadlo skončilo po rozdielnych polčasoch remízovým patom, ktorý ale bol vzhľadom na priebeh duelu asi zaslúžený.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:2 (0:2)
Góly: 58. Sulley, 84. Kurminowski - 24. Kostadinov, 41. Qose.
Žlté karty: 49. Turik - 70. Kostadinov
Rozhodovali: Somoláni - Roszbeck, Pozor.
Divákov: 924.
MFK: Kira - Nawotka, Carrillo, Beskorovajnij, Vojtko - Turik - Diarra (46. Sulley), Žofčák, Kolesár (80. Kurminowski), Regáli (46. Rota) - Vaščák.
MFK: Macík - Jonec (82. Kružliak), J. Maslo, Twardzik, Urdinov - Qose, Kochan - Daniel, Mustedanagič (86. Takáč), Kostadinov (77. Gál-Andrezly) - Tandir.

Hlasy trénerov
Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Vedeli sme, že k nám príde silný súper, preto sme sa na neho dobre pripravili. V prvom polčase sme zaostávali v súbojoch a v tom bol najväčší problém. V druhom sme zmenili hru, hrali sme systémom 3-5-2. Nabádali sme hráčov k súbojom a verili sme, že ak strelíme kontaktný gól, tak budeme na koni. To sa aj potvrdilo. Treba však dodať, že ak by súper premenil penaltu, bolo by to iné. Chlapcom ďakujem za výkon v druhom polčase. Presvedčili sa, že ak tomu dajú viac, tak to pôjde."

David Holoubek, MFK Ružomberok: "Zápas ponúkol naozaj zaujímavé situácie a pre divákov to bolo určite príjemné. Po prvom polčase sme zaslúžene viedli 2:0, mohli sme pridať aj tretí gól. To sa nám vypomstilo. V druhom polčase domáci zmenili spôsob hry, zjednodušili to. Dostali sme darček v podobe penalty, tú sme však nepremenili. Keby sme dali na 1:3, asi by už bolo po zápase. Po nej som tušil, že to bude ešte veľmi ťažké a to sa aj potvrdilo. Domáci vyrovnali na 2:2 a po dianí v záverečných minútach som rád, že sa to skončilo remízou."



Uverejnené: 29.09.2018 21:51:57
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.