files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Roman Skvašik po prvýkrát okúsi zahraničie, ide v stopách Antona Gavela

Jeden z najväčších basketbalových talentov v Michalovciach po prvýkrát okúsi zahraničie. Po troch sezónach v najvyššej slovenskej extralige Roman Skvašik prijal ponuku nemeckého BG Karslruhe. Ešte stále iba 21-ročný, bez siedmych centimetrov dvojmetrový basketbalista, tak ide v stopách jedného z najlepších hráčov Slovenska Antona Gavela, ktorý v tomto nemeckom tíme pôsobil v minulosti.

 „Anton Gavel v tomto tíme začínal svoju zahraničnú misiu. Pôsobil tu aj Štefan Svitek. Gavela tu majú za ikonu a pýšia sa tým, že v tomto klubu hrával a práve odtiaľ sa vyšvihol do veľkého basketbalu. Je to aj môj basketbalový idol a dúfam, že podobnú cestu k úspechu budem mať aj ja,“ podotýka Roman Skvašik, ktorý tak po Michalovciach, Žiline, Svite, Nitre a opäť Žiline na čas uzavrel svoju slovenskú kapitolu. „Aj keď ponuky zo slovenských klubov som mal aj teraz, už v lete som bol na deväťdesiat percent presvedčený, že chcem okúsiť zahraničie. Čakal som až do septembra a vyplatilo sa,“ podotýka nová posila účastníka regionálnej nemeckej súťaže.

Karslruhe v minulosti hrávalo aj vyššie. „V meste je ešte jeden klub a možno aj preto BG spadlo do regionálnej ligy. Čo viem, v úmysle klubu je vrátiť sa aspoň o súťaž vyššie. Oslovila ma ponuku funkcionárov a takisto aj fakt, že klub má svoju históriu,“ pokračoval Roman Skvašik. Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska už má za sebou aj premiéru v drese svojho nového zamestnávateľa. V nedeľu mu pomohol k výhre 85:78 nad TSV Wieblingen 23 bodmi, s ktorými bol najlepším strelcom nielen svojho tímu, ale aj celého zápasu.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.09.2018 14:42:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.