files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nešťastná prehra v Turci na nich následky nezanechá, Dukla chystá v piatok revanš na Záhorí

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce chceli tento týždeň vyslať jasný signál o svojich majstrovských ambíciách. Obhajca prvoligového prvenstva sa po výbornom vstupe do nového ročníka mal predstaviť na ľade dvoch ďalších ašpirantov na popredné umiestnenia, Martina a Skalice. V stredajšom piatom kole St. Nicolaus I. ligy im to však celkom nevyšlo. Na ľade ambiciózneho nováčika z Martina utrpeli prvú tohtosezónnu prehru, keď padli až po samostatných nájazdoch, po ktorých prehrali 1:2.

Pod Turcom sa hral výborný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Solídna divácka návšteva sa aj vďaka obom brankárom veľkého počtu gólov nedočkala. V šiestej minúte otvoril skóre domáci Pacalaj, na ktorého presný zásah odpovedal o necelú minútu neskôr Daniel Hančák. Viac gólov v riadnom hracom čase a ani v predĺžení nepadlo. „Myslím si, že sa hralo vo vysokom tempe a zápas mal určite viac ako prvoligovú úroveň. Mal náboj, dramatickú zápletku a určite mu nechýbala kvalita na oboch stranách,“ začal svoje hodnotenie strelec jediného michalovského gólu pod Turcom, obranca Daniel Hančák. „Domáci mali výborný vstup do zápasu. Trošku nás zatlačili, no postupom času sme sa do hry dostávali čoraz viac aj my. Bolo veľmi dobré, že sa nám rýchlo podarilo odpovedať na ich gól. Z našej strany to nebolo zlé, ale tréner si predstavoval lepšiu hru. Mal v tom pravdu. Neviem prečo, ale hrali sme trochu zakríknuto,“ pokračoval Hančák.

Toho na jednej strane teší, že družstvo bodovalo aj v piatom tohtosezónnom zápase a zostalo na prvom mieste v tabuľke, no na druhej strane, v Martine chceli „ingemáci“ dosiahnuť viac. „Chceli sme tam vyhrať. Prehra určite mrzí. Je škoda tých trestných strieľaní, domov sme mohli prísť aspoň s extra bodom. Musíme sa z tejto prehry poučiť. V obrane to bolo ako tak dobré, no v ofenzíve sme mali dosiahnuť viac. Jeden gól je na takéhoto súpera málo. Verím, že táto prehra na nás stopy nezanechá a v ďalších zápasoch naštartujeme ďalšie víťazné série,“ dodal ešte k zápasu v Martine Daniel Hančák.

Michalovskí hokejisti sa z prehry musia rýchlo otriasť. Veď druhá najvyššia súťaž pokračuje v rýchlom tempe ďalej a v piatkovom šiestom kole ich čaká ďalší ťažký zápas vonku, tentoraz v Skalici. Okrem silného protivníka sa musia popasovať aj s dlhočiznou cestou cez celú republiku. „Sme profesionáli, na to sa vyhovárať nemôžeme,“ presvedčivo konštatuje Daniel Hančák a vzápätí dodáva. „Bude to tam veľmi ťažké. Musíme hrať svoju hru. Očakávam, že domáci na nás vybehnú. My musíme ustáť ich začiatočný nápor a hlavne dodržiavať trénerove pokyny. Keď sa tak stane, máme na to, aby sme tam vyhrali. Skalica má dostatočné silné družstvo, no kvalitu a skúsenosť máme v kádri aj my. Netreba sa báť žiadnych mien. Musíme si hrať svoju hru, ktorá nás určite privedie k úspechu.“

Peter Brendza



Uverejnené: 27.09.2018 14:11:46 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.