files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude Dukla pokračovať vo víťaznom ťažení aj v „týždni pravdy“?

Druhá najvyššia hokejová súťaž má po štyroch odohratých kolách nezdolaného lídra. Obhajca prvenstva HK Dukla Ingema Michalovce aj napriek nie najľahšiemu žrebu zatiaľ nestratil ani jeden bod a s plným počtom dvanástich bodov kraľuje celej súťaži. „Vojaci“ nastrieľali spolu s HC Bratislava najviac gólov (24), najmenej dostali (4) a čo sa týka percent, majú aj najlepšieho brankára Adama Trenčana.

Michalovčania odštartovali svoju víťaznú sériu v prvom kole výhrou v Dubnici nad Váhom (3:0). Pokračovali rozleptaním silných Topoľčian na vlastnom ľade (6:0) a takisto aj presvedčivým víťazstvom 7:2 v zemplínskom derby v Humennom. Svoju víťaznú sériu natiahli v piatok domácou výhrou 8:2 s Považskou Bystricou. „Pred sezónou sme si povedali, že prvých desať, či pätnásť zápasov bude veľmi dôležitých pre pohodu a nastavenie určitého zrkadla, na čom sme. Som veľmi rád, že sme prvé štyri zvládli. Možno sa zdá, že výsledkovo boli jednoznačné, no herne to ľahké nebolo. Vždy je čo zlepšovať a to sa týka aj našej hry,“ poznamenal kapitán HK Dukla Ingema Michalovce Marek Kolba.

Keďže Dukla patrí medzi gólovo najúspešnejšie tímy, logicky sa to musí prejaviť aj v produktivite. Tréner Miroslav Chudý má momentálne k dispozícii štyri kvalitné útoky. Aktuálne najproduktívnejším hráčom súťaže je s deviatimi bodmi Dušan Klučiar z HC Bratislava, ktorý je prenasledovanými hneď dvoma „ingemákmi“. Osem kanadských bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií má na svojom konte Jakub Linet a rovnaký počet bodov, len za tri góly a päť asistencií, má aj ruský útočník Igor Safaraleyev. „Je jedno, kto je produktívny. Hlavne, že vyhráva celý tím. Samozrejme, osobne som rád, že sa mi darí, no nie je to pre mňa prvoradá vec. Tou sú víťazstvá tímu,“ presvedčivo konštatuje Jakub Linet, ktorý k štartu Dukly do súťaže dodáva. „Myslím, že lepší sme si ani nemohli predstaviť. Máme plný bodový zisk. Podľa mňa aj zaslúžene, keďže do všetkých štyroch zápasov sme išli poctivo.“

Michalovskí hokejisti môžu vo svojom víťaznom ťažení pokračovať aj tento týždeň. V piatom a šiestom kole St. Nicolaus I. ligy ich ale čakajú ďalší adepti na popredné umiestnenie Martin a Skalica. Náročnosť zápasov zvyšuje fakt, že Dukla oba odohrá u súperov. „Taký je žreb, nič sa nedá robiť. V priebehu dvoch dní sa predstavíme u asi najťažších súperov v lige. Budú to asi najťažšie zápasy, ktoré sme doteraz odohrali. Obaja chcú podobne ako my hrať o špicu tabuľky. My ale chceme byť prví a preto musíme porážať aj takýchto súperov. Martin bude určite kvalitným protivníkom. Ukázal to už v príprave, v ktorej porazil aj extraligistov. No a čo sa týka Skalicu, tú poznáme dobre. Odohrali sme s ňou hlavne v závere minulej sezóny viacero zápasov. Trochu sa tam obmenil káder, no určite kvalita zostala. Bude to veľmi ťažké, no pokúsime sa u oboch vyhrať,“ podotýka odchovanec žilinského hokeja Jakub Linet, už tradičný člen útoku michalovskej Dukly.

Na „týždeň pravdy“ zareagoval aj kapitán Dukly Marek Kolba. „Až zápasy v Martine a v Skalici nám ukážu, na čom sme. Ťažko teraz povedať, či pôjde o najťažších súperov v lige. Každý súper je totiž ťažkým, pretože zápas začína stále od 0:0. My teraz nemôžeme brať tieto súboje tak, že Martin či Skalica hrali viacero rokov v Extralige. Keď pôjdeme do toho s pokorou a v hlavách budeme nastavení na víťazstvá, tak ja sa neobávam toho, aby sme v piatok neprišli naspäť so šiestimi bodmi.“ My len dodajme, že na michalovskú Duklu čaká po dvoch zápasoch u súperov rovnaká porcia aj doma. Okrem súboja siedmeho kola, v ktorom v stredu 3. októbra privítajú Trnavu, budú v hre aj v pondelok 1. októbra, kedy ich so zhodným začiatkom o 17.30 hod. čaká vložený zápas so slovenskou dvadsiatkou.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.09.2018 13:23:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.