files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Solomončakov odkaz Cúttovi: V rohoch ťa budem biť!

Stará športová pravda hovorí, že derby zápas nikdy nemá favorita. To isté si myslia aj v MHK Humenné, ktorý sa po dvoch rokoch vrátil do druhej najvyššej hokejovej súťaži, kde je už desať rokov etablovaná Dukla Michalovce. Tá vlani zaknihovala obrovský úspech, keď po 32 rokoch celú prvú ligu vyhrala. Nebyť toho, že stredajší zápas tretieho kola bude mať punc derby, favorit by bol jasný. Keďže však ide o derby, ktoré favorita nemá, v Humennom sa dušujú, že na ľade nechajú aj dušu a Michalovčanom nedajú zadarmo ani kúsok ľadu.

„Takto to má byť. Derby zápasy sú vždy ťažké, aj keď tentoraz hrá nováčik súťaže proti obhajcovi. Určite nám nič zadarmo nedajú. Mal by ich posilniť aj Arne Kroták, ktorý im dodá ešte väčšiu kvalitu aj skúsenosť. Čakám teda ťažký zápas,“ poznamenal na margo prvého derby v prvej lige po dvoch rokoch útočník HK Dukla Ingema Michalovce Radovan Cútt.

Vladislav Solomončak a Radovan Cútt sú mimo ľadu kamarátmi. Teraz ale vraj kamarátstvo pôjde bokom.

Jeho viacročný „parťák“ z Bardejova či už z Michaloviec Vladislav Solomončak momentálne hájaci farby Humenného ešte priložil polená do ohňa. „Určite im nedáme nič zadarmo! Čaká nás asi najťažší súper v lige, no veríme si naň. Dúfam, že na derby si nájdu cestu aj diváci, ktorí vytvoria pravú hokejovú atmosféru,“ podotkol strojca víťazstva Humenčanov v prvom kole nad Považskou Bystricou, keď sa na výhre 3:2 po predĺžení podieľal dvoma presnými zásahmi. „Moje góly určite boli dôležité, no viac ma potešilo víťazstvo. Hokej je totiž kolektívny šport. Verím, že sa mi gólovo bude dariť aj ďalej, ale ešte viac si želám, aby sa darilo tímu,“ bleskovo reaguje ruský útočník.

Kamaráti si neostali nič dlžní. „Síce sa poznáme už niekoľko rokov, na ľade ho ale poznať nebudem. Už v príprave sme sa „hecovali“ že mu to v rohu klziska osladím,“ smeje sa Radovan Cútt a nič dlžný neostáva ani Vladislav Solomončak. „“Cutik.“ V rohoch ťa budem biť. Už sa na to teším aj teraz,“ podotkol Solomončak, ktorý bol síce vlani najproduktívnejším hráčom Dukly Michalovce, no novú zmluvu nedostal. „Už na konci sezóny mi oznámili, že sa budú obzerať po iných hráčoch. Som rád, že som to vedel takto včasne a mohol som sa tak obzerať po novom pôsobisku. V Humennom som našiel podobné podmienky ako v Michalovciach. Som tu spokojný,“ uzatvára debatu Vladislav Solomončak.

Peter Brendza (foto facebook)



Uverejnené: 18.09.2018 15:06:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.