files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa doplatila na technické chyby, v sobotu proti nevyspytateľnej Porube

Víkend plný smoly majú za sebou v Iuvente Michalovce. Zatiaľ, čo staršie a mladšie dorastenky v nedeľu podľahli v prvom kole najvyšších súťaži celkom ŠKP Bratislava na domácej pôde ako cez kopirák, gólmi z nariadených „deviatok“ po čase (mladšie dorastenky 20:21, staršie dorastenky 23:24), ženy v sobotu v Olomouci v druhom kole MOL ligy viedli viac ako tridsať minút, no nakoniec takisto gólom z posledných sekúnd prišli o víťazstvo. Na Hanej napokon remizovali 27:27.

Michalovčanky začali v Olomouci lepšie, no v polovici prvej časti prehrávali 7:9. Tréner Peter Hatalčík reagoval oddychovým časom, ktorý pomohol. V 22. minúte sa jeho hráčky ujali vedenia 11:10 a to držali dlhý čas vo svojich rukách. V záverečných minútach ale urobili rad chýb, ktoré ich stáli víťazstvo. Keď sa už zdalo, že aj napriek chybám na Hanej vyhrajú, v posledných sekundách ich vyrovnávajúcim gólom schladila Tatiana Gajdošíková. „Zo zápasu mám zmiešané pocity,“ rozhovoril sa tréner Peter Hatalčík. „Mali sme dobré, ale aj slabé fázy. Urobili sme veľa nevynútených chýb. To znamená, že bez zavinenia súpera sme hodili loptu do autu, alebo sme vyhodili trhák do neznáma. To sú chyby, ktoré by sa nám stávať nemali a pri vyrovnanom súperovi, akým Olomouc pre nás bol, môžeme na to doplatiť. Sklamali ma spojky, ktoré mali mizivú úspešnosť,“ pokračoval Peter Hatalčík. Ten videl aj niektoré pozitíva. „Určite! Napríklad Ire Jablonskej v bráne nešlo, ale bojovala. Čím viac chcela, tým to bolo horšie. Nemôžem ale povedať, žeby to zabalila. Chcela, len sa jej nedarilo. Videl som dosť pozitív, no jednoducho, v ďalších zápasoch sa musíme vystríhať tých chýb, ktoré sme tentoraz urobili. Stane sa, že zahodíme čistú šancu, to sa „podarí“ aj súperovi, no nemôže sa stať, že urobíme trinásť technických chýb. To je dosť veľa,“ dodal ešte k zápasu v Olomouci tréner Iuventy Peter Hatalčík.

Michalovčanky sú tak po dvoch kolách spoločnej česko-slovenskej MOL ligy s troma bodmi na treťom mieste v tabuľke. Do reprezentačnej pauzy odohrajú ešte jeden duel, v ktorom v sobotu v tradičnom čase od 17.30 hod. privítajú DHC Sokol Poruba, ktorý od leta vedie ich bývalý tréner Dušan Daniš. „Z tohto tímu mám trochu zmiešané pocity. Najskôr prehrá hladko v Olomouci, následne zdolá hladko Slaviu Praha, ktorá cez víkend porazí rakúsky Stockerau o deväť gólov a postúpi do druhého kola Pohára EHF. Nevieme, čo od nich môžeme čakať. Či Slavia proti ním nastúpila v plnej sile, alebo mali jej hráčky skôr v hlavách odvetný súboj Pohára EHF. Nič to ale nemení na fakte, že si ich pozrieme na videu, rozoberieme si ich a pripravíme sa na nich najlepšie, ako môžeme,“ uviedol Peter Hatalčík k sobotňajšiemu súperovi Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2018 21:07:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.