files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé zemplínske derby už v stredu, favoritom obhajca prvenstva

Po dvoch rokoch sa v prvej hokejovej lige opäť odohrá zemplínske derby. Zaobstarajú ho tradičný účastník druhej najvyššej súťaže HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý obhajuje prvenstvo a nováčik MHK Humenné. Prvé derby sa odohrá v rámci tretieho kola St. Nicolaus I. ligy už túto stredu, 19. septembra na ľade Humenného (začiatok o 17.30 hod.).

„Aj keď derby zápasy nemajú niekedy favoritov, náš súboj s Michalovcami ho má. Je ním obhajca prvenstva. My sme nováčik súťaže, môžeme iba prekvapiť. Rešpekt zo súpera určite máme, strach ale nie. Zápas začína od 0:0, my hráme doma, takže sa budeme snažiť o čo najlepší výsledok,“ rozhovoril sa tréner humenského MHK Milan Staš, ktorého zverenci v dvoch úvodných zápasoch nazbierali dva body za domácu výhru 3:2 po predĺžení nad Považskou Bystricou. V druhom kole zase prehrali na ľade druhého nováčika MHK Martin 3:4. Humenčania v Turci rýchlo viedli 1:0, v závere prvej tretiny ale trikrát inaksovali, čo udalo následný smer zápasu. „Čo sa týka vstupu do súťaže, ten zatiaľ hodnotiť nemôžeme. Odohrali sme iba dva zápasy, čo je na hodnotenie málo. Mrzí samozrejme to, že sme zápas s Považskou Bystricou nezvládli za tri body. Šancí sme na to určite mali, aby sme vyhrali v riadnom hracom čase. V Martine sme mali trojminútový výpadok na konci prvej tretiny, ktorý rozhodol o víťazovi. K cti mojím zverencom slúži to, že sa nepoddali a do konca bojovali o lepší výsledok. Žiaľ, na body to nestačilo. Možno sa prejavil aj náš malý počet prípravných zápasov. Chýbala nám taká zápasová pohoda,“ pokračoval Milan Staš v hodnotení úvodných dvoch duelov sezóny.

Obhajca prvoligového prvenstva mal na druhej strane presvedčivý štart do sezóny. V prvom kole zvíťazil na ľade nebezpečnej Dubnice nad Váhom 3:0, v druhom zase rozstrieľal Topoľčany 6:0. Je tréner Miroslav Chudý spokojnejší s deviatimi strelenými gólmi, alebo s nulou v kolónke inkasovaných gólov? „Keď mám povedať pravdu, tešia ma oba faktory. Nie je ľahké vyhrať v prvom kole na ľade súpera na nulu a tobôž nie takého súpera, ako je Dubnica, ktorá má kvalitné mužstvo. Potešil ma solídny výkon v defenzíve, podporený Adamom Trenčanom v bráne. Proti Topoľčanom rozhodol náš vstup do stretnutia. Za dve minúty sme dali dva góly a od toho sa potom zápas odvíjal. V druhej časti sme trošku poľavili v koncentrácii a dovolili tak súperovi, aby si vypracoval brejkové situácie. Druhá nula je skôr zásluhou Adama Trenčana, ako obrany. Keď to mám zhodnotiť v globále, som rád za vysoký počet strelených gólov, ale aj za to, že sme ešte neinkasovali,“ poznamenal michalovský lodivod, ktorý sa na stredajšie zemplínske derby teší.

„Hovorí sa, že derby nemá favorita. Humenčania budú motivovaní podať čo najlepší výkon. Máme s nimi čerstvú skúsenosť z prípravy, kde sme vyhrali doma 4:2. Humenčania ale ukázali, že je to úplne iné mužstvo ako to, čo hralo druhú ligu. Prišli tam hráči z Košíc, takže ich kvalita ešte vzrástla. Ako poznám trénera Staša, určite im bude „nakladať“. Očakávam teda od nich, že budú dobre korčuľovať. Tréner Staš pozná naše mužstvo, my zase poznáme ich. Máme kvalitu na to, aby sme stredajšie derby zvládli,“ pokračoval Miroslav Chudý.

Michalovčanom nenaháňa strach ani to, že do stredajšieho zápasu môže zasiahnuť historicky najproduktívnejší hráč Extraligy Arne Kroták. „To ani neriešime. Či bude hrať, alebo nebude, očakávam veľmi ťažký zápas. Bude taký, aký si ho spravíme sami. Kvalita je na našej strane, len ju musíme ukázať aj na ľade. Na súpera sa tak dívať nemusíme. Nemusíme pozerať, že na toho hráča si máme dať pozor, alebo na niekoho iného. Ide o nás. Pokiaľ budeme hrať svoj hokej, bude všetko v poriadku. Keď sa tak stane a súper vyhrá, tak mu zagratulujeme, pokiaľ ale vyhráme po zlom výkone, ja spokojný nebudem,“ konštatoval michalovský lodivod.

Dres humenského MHK oblieka aj viacero hráčov s michalovskou minulosťou. V Dukle v minulosti pôsobili napríklad Štefan Majerník, Ivan Fedorko či Ľuboš Buraľ, v minulej sezóne sa tu tešili z prvenstva v prvej lige Vladislav Solomončak a Oliver Jokeľ. „Tieto zápasy sú presne také. Hráč, ktorý odíde z jedného mužstva sa chce proti bývalému zamestnávateľovi ukázať a dokázať mu, že spravil chybu. V našom kádri vidím hráčov, ktorí môžu mať zvýšenú motiváciu ukázať sa na ľade,“ uzatvára debatu aj humenský lodivod. 

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2018 15:30:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.