files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po piatich mesiacoch súťažne doma, na Považí odštartovala víťazne

V stredu 12. septembra začala zápasmi prvého kola St. Nicolaus I. liga. Lanský víťaz HK Dukla Ingema Michalovce odštartoval najlepšie ako mohol. Na ľade nebezpečnej Dubnice nad Váhom zvíťazil hladko 3:0 a do tabuľky si tak pripísali premiérové víťazstvo.

Michalovčania boli na úvodný duel dobre pripravení. Na Považí išli od začiatku za svojim cieľom. Boli strelecky aktívnejší a svoju dominanciu pretavili v prvých dvoch tretinách na tri góly. „V prvom rade som rád, že sme do sezóny vstúpili víťazne,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Miroslav Chudý. „Toto víťazstvo bude dosť dôležité aj pre psychiku družstva. Výsledok možno hovorí niečo iné, ale určite sa nerodilo ľahko. Cením si to, že sme ani raz neinkasovali a takisto aj to, že sme sa dvakrát presadili v presilovke. Na druhej strane, náš výkon mohol byť lepší. Vieme hrať aj lepšie. Možno to bolo tým, že išlo o prvý súťažný zápas, no chýbala mi z oboch strán kvalita. Neviem, čím to bolo z našej strane, možno aj užším klziskom, ktoré je v Dubnici. Všetko sme nakoniec zvládli k spokojnosti. Výkonom ma potešil brankár Trenčan, ktorý ani raz neinkasoval. Podržal nás v dôležitých momentoch,“ pokračoval michalovský lodivod.

Všetky góly zaobstarali letné posily

Potešiteľným faktom je, že sa o všetky góly Dukly postarali nové akvizície v kádri. Prvý zaknihoval ruský útočník Igor Safaraleyev, druhý Mário Róth a tretí ukrajinský reprezentant Vladislav Gavrik. „V lete sme tu dotiahli hráčov, ktorí by mali byť prínosom. Som o tom presvedčený, že sa presadzovať budú. Ono to je tak, že zakaždým by mal potiahnuť niekto iný. Teraz potiahli oni, ďalší zápas sa môže strelecky presadiť niekto iný. V kádri máme takýchto hráčov viacero. Včera to vyšlo práve na týchto troch. K ich výkonom mám ale aj výčitky. Napríklad Safaraleyev urobil dva fauly s hokejkou, čo sa stávať nemôže. Na druhej strane, aj pre týchto hráčov je dôležité, že sa v prvom ligovom zápase gólovo uviedli. Určite im to pomôže,“ podotýka Miroslav Chudý.

Zmeny v zostave pomohli

Michalovský lodivod urobil pred prvým ligovým zápasom oproti príprave viaceré zmeny v kádri. Čo sa týka obranných radov, v troch dvojiciach bol pri skúsenom bekovi mladík, útočník Marcel Baláž putoval z prvého do štvrtého útoku. V prvom útoku ho nahradil Vladislav Gavrik, toho v druhom Tomáš Banovský. „Čo sa týka obrany, chceli sme skĺbiť skúsenosť s mladosťou, čo sa nám zatiaľ darí. Presilovkové formácie sú trošku iné. Na vzniknutú situáciu sme reagovali hlavne v útoku, pretože nie všetko si v príprave sadlo tak, ako malo. Stále hľadáme optimálnu zostavu. Teraz veľmi dobre zapadol k Piatakovi s Mašlonkom Gavrik. Baláž putoval k Tomovi a Hamráčkovi, ktorí spolu takisto vytvorili kvalitný a nebezpečný útok,“ podotýka Miroslav Chudý, podľa ktorého slov sa v najbližších dňoch možno dočkáme posilnenia útočných radov. „Zmeny v zostave pomohli. Konkurenciu v tíme ale musíme vytvárať vždy. Je možné, že v najbližších dňoch príde nejaký hráč do útoku, ale to ešte predbieham. Stále sa teda snažíme skladať mužstvo tak, aby sme boli čo najsilnejší.“

Prvý gól Dukly v sezóne zaznamenal Igor Safaraleyev

Skúsenosť vzadu, kvalita vpredu

Druhá najvyššia hokejová súťaž pokračuje v piatok druhým kolom. V ňom sa Michalovčania po skoro piatich mesiacoch predstavia v súťažnom zápase vlastným divákom. Lepšiu pozvánku ako víťazstvo v prvom kole im asi dať ani nemohli. Súboj s Topoľčanmi (začiatok v tradičnom čase od 17.30 hod.) ale ľahký určite nebude. Už tradičný účastník prvej ligy má opäť vysoké ambície, ktoré sa mu ale nepodarilo naplniť v prvom kole, keď doma podľahol Martinu 1:2. „Nepozerám sa na to, či budú motivovaní odčiniť domácu prehru. Motivovaní musíme byť hlavne my. Hráme po dlhšom čase súťažne doma, je to pre nás prvý ligový domáci duel, takže divák bude určite v očakávaní. My sa v prvom rade musíme trochu ukľudniť. V Dubnici sa mi totiž zdalo družstvo nervózne a aj preto nebol výkon ideálny. Ja verím, že chlapci podajú zodpovedný výkon a doma vstúpime do súťaže víťazne. Samozrejme, nebude to ľahké, pretože ako spomínate, Topoľčany doma prehrali a určite budú chcieť túto prehru odčiniť,“ konštatuje Miroslav Chudý. "Žochári“ svoju kvalitu majú. V bráne je Juraj Hallo, obranné rady rozšíril počas leta skúsený Jozef Kováčik. Je ich najväčšia sila vzadu? „Ja by som to až tak netvrdil. Hallo je skúsený brankár, ktorý ma čo to odchytané aj v Extralige. V obrane je vami spomenutý Kováčik, takisto aj Juraj Ďurčo, ďalší skúsený bek. Topoľčany ale majú silu aj v útoku. Či to je Podstavek, Uhnák, alebo Tábi či Kluka. Topoľčany teda majú silné, vyvážené mužstvo a určite nás v piatok nečaká slabý súper,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2018 14:44:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.