files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hráči z NHL o michalovskom zimnom štadióne: Je parádny

Exhibičný rozlúčkový zápas Richarda Šechného pritiahol do metropoly Zemplína plejádu hokejistov, ktorí vo svojich najlepších rokoch robili obrovskú slávu Slovensku. Zahrať si dokonca prišiel aj kapitán majstrov sveta a držiteľ všetkých štyroch medailí zo svetového šampionátu Miroslav Šatan.

Viacerí boli ohromení aj michalovským zimným štadiónom, ktorý v roku 2017 prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. „Pamätám si ho ešte dokonca aj vtedy, keď nebola strecha. Za ten čas sa zmenil,“ smial sa tréner Ján Selvek, ktorý má viacero pamiatok zo starého štadióna. „Pamätám si, ako nám v šatni padala na hlavu omietka. Vtedy to však boli také časy. Teraz ako vidím, štadión sa poriadne zmenil a opeknel.“ Ján Selvek vo svojej bohatej trénerskej kariére dvakrát viedol aj michalovskú Duklu. Druhýkrát dokonca v sezóne pred pádom do druhej ligy, kedy hokej v metropole Zemplína začínal prežívať klinickú smrť. „Ja mám aj napriek tomu na Michalovce iba príjemné spomienky. Bola to sezóna, kedy sa fakt peniaze zháňali veľmi ťažko. Klub nemal oporu v samospráve, čo sa ako som teraz počul, zmenilo. Michalovce sú momentálne športové mesto. Máte tu okrem dobrého hokeja aj futbal v najvyššej súťaži, či kvalitnú ženskú hádzanú. Kiežby takýchto miest bolo na Slovensku viac,“ zložil poklonu metropole Zemplína Ján Selvek.  

Michalovský zimák prešiel minulý rok rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá bola financovaná z peňazí od Slovenského zväzu ľadového hokeja a z prostriedkov samosprávy. „Som tu po prvýkrát odkedy prešiel rekonštrukciou a som prekvapený. Vyzerá perfektne. Kiež by v každom meste takýto štadión vyrástol. Myslím si, že by sa za takýto stánok nehanbil ani žiaden extraligista,“ podotkol držiteľ zisku Stanleyho pohára Jiří Bicek, ktorý v NHL hrával v New Jersey Devils. „Ja ho vidím zrekonštruovaný po prvýkrát a je fakt nádherný. Kiežby takýchto štadiónov bolo na Slovensku aspoň desať,“ poznamenal Slavomír Vorobeľ, v minulosti hráč HK Dukla Michalovce.

„Som veľmi rád, že sa tu štadión vynovil,“ reagoval Miroslav Šatan, v súčasnosti generálny manažér slovenskej reprezentácie, ktorá sa tu v apríli predstavili v prípravnom dueli s Lotyšskom. „Zdá sa mi, že hokej v Michalovciach ožíva. Do rúk ho zobrali noví ľudia, ktorým sa zatiaľ darí. Michalovce ukazujú, že môžu byť perspektívou do budúcnosti,“ dodal Miroslav Šatan.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2018 15:29:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.