files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa proti Amsterdamu dvakrát doma, Hatalčík: Dvojsečná zbraň

Hádzanárky Iuventy Michalovce nastúpia počas najbližšieho víkendu na dvojzápas prvého kola Pohára EHF. Obe stretnutia proti OTTO Work Force/VOC Amsterdam odohrajú na palubovke v domácej Chemkostav aréne, čo považuje tréner Peter Hatalčík za dvojsečnú zbraň. Pre jeho zverenky ide o návrat do pohárovej Európy po dvoch rokoch, preto netaja ambíciu zotrvať v Pohári EHF čo najdlhšie.

"Mali sme k dispozícii videá z ich zápasov z minulej sezóny. No keď sme videli ich posledný duel Superpohára, v ktorom prehrali s víťazom pohára o desať gólov, všimli sme si veľkú obmenu kádra," uviedol Hatalčík pre stránku michalovského klubu. Pre Michalovčanky ide o návrat do pohárovej Európy po roku absencie, preto sa na stretnutia tešia a veria, že v EHF budú pokračovať aj po víkendovom dvojzápase. "Chceme ísť čo najďalej. Všetky sme plné očakávaní, no keďže hráme dvakrát doma, povinnosť nám velí vyhrať a postúpiť do druhého kola," poznamenala Tetjana Fiľková-Trehubová.

Michalovčanky si medzičasom naštudovali hru súperiek a vedia, čo majú od nich očakávať. "Ide o mladé družstvo, ktoré je veľmi behavé. Hrajú takú neštandardnú hádzanú. Nehrajú s veľkou prípravou, skôr je ich hra prekvapujúca. Vedia byť družstvom momentu. Dievčatám som zdôrazňoval, že musia čakať aj nečakané," povedal Hatalčík. Výhodou slovenského zástupcu by malo byť domáce prostredie, iba na to sa však spoliehať nechce. "Môže to byť dvojsečná zbraň. Veľmi dobré by bolo pre nás to, aby sme si v prvom zápase urobili nejaký náskok a do druhého duelu tak išli v lepšej pozícii," zaželal si Hatalčík. Jeho zverenky sa v prípade postupu stretnú s dánskym tímom Nykobing Faster.

Pohár EHF, 1. kolo:
sobota, 8. septembra:
17.30: OTTO Work Force/VOC Amsterdam - Iuventa Michalovce (v Michalovciach)

nedeľa, 9. septembra:
17.30: Iuventa Michalovce - OTTO Work Force/VOC Amsterdam

TASR



Uverejnené: 07.09.2018 10:29:59 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.