files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania sa dočkali. Vo výbornom zápase zdolali Podbrezovú 2:0

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa konečne dočkali prvého tohtosezónneho víťazstva. V siedmom kole Fortuna ligy zdolali na domácej pôde FK Železiarne Podbrezová gólmi Petra Kolesára a Martina Regáliho 2:0. V najvyššej Fortuna lige je teraz naplánovaná reprezentačná prestávka. Ešte pred ňou odohrajú zverenci trénera Antona Šoltisa súboj tretieho kola Slovnaft Cupu v Námestove (streda 5. september), následne sa v lige dvakrát predstavia u súperov. V sobotu 15. septembra v Nitre proti Seredi a v sobotu 22. septembra opäť v Nitre, tentoraz ale už proti domácemu FC.

Michalovskí futbalisti začali súboj o svoje prvé víťazstvo výborne. V piatej minúte podnikli rýchlu akciu, na ktorej konci bola presná koncovka Petra Kolesára. Podbrezová odpovedala o štyri minúty neskôr Bartošovou hlavičkou, ktorá išla tesne nad. Zakrátko po Vaščákovom centri zakončil Kurminowski vedľa ľavej žrde a v 17. minúte s Turíkovou strelou nemal problémy Kuciak. Podbrezová bola v ďalších minútach hry aktívnejšia, pozorní Michalovania ju ale do šancí nepúšťali. Naopak, ešte do polčasu mohli svoje vedenie zveľadiť, strely Kurminowského a Žofčáka si ale cestu do siete nenašli.

V druhom polčase sa takisto hral výborný futbal, so šancami na oboch stranách. Hostia sa o vyrovnanie pokúšali hneď v jeho úvode, Breznaníková strela ale išla tesne mimo. Michalovčania odpovedali strelou striedajúceho Regáliho. V 71. minúte mohlo prísť k vyrovnaniu, Wiezik ale v čistej šanci mieril iba do Kiru, Leško z následnej dorážky nedopravil loptu do siete. Za nevyužitú šancu prišiel trest na druhej strane. Brankár Kuciak si síce najskôr poradil so strelou Petra Kolesára, Diarra z následného rohu mieril vedľa, no v 75. minúte sa už Zemplínčania radovali z gólu. Strelu Kurminowského síce ešte brankár Kuciak vyrazil, no iba pred Regáliho, ktorý už nemal problém skórovať do odkrytej brány. Vzápätí mohlo byť v domácom tábore ešte veselšie, ale Kurminowského strelu z otočky zneškodnil výborný gólman hostí. V záverečných minútach sa už nič podstatné neudialo, a tak všetky tri body zostali na Zemplíne.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 2:0 (1:0)
Góly: 4. P. Kolesár, 74. Regáli.
Žlté karty: Kavka, Kolesár - Podstavek.
Rozhodovali: Chmura - Vorel, Štrbo. ŽK: Kavka, Kolesár - Podstavek
Divákov: 1423.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Rota, Kavka, Carrillo, Vojtko - Turík - Vaščák (62. Diarra), Žofčák, Harutyunyan (46. Regáli), Kolesár - Kurminovwski (84. Sulley).
FK ŽELEZIARNE: Kuciak - Magda, Podstavek, Bartoš, Turňa - Leško, Baran (64. Njire), Blahut, Breznaník - Mikuš (69. Viazanko) - Wiezik.



Uverejnené: 01.09.2018 22:03:56
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.