files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V tábore vyrástlo farebné mestečko

 

V Cirkvi bratskej, ktorá sa nachádza na Užhorodskej  ulici, sa uskutočnil v minulých dňoch 12. ročník detského tábora. Vedúcim bol kazateľ CB Mgr. Martin Jurčo s manželkou Annou, katechétkou a s dvanásťčlenným tímom mladých ľudí.

V modlitebni sa stretávalo od pondelka do piatka dovedna dvadsaťšesť detí. Hlavným cieľom bolo priniesť evanjelium deťom - dobrú správu o spasení v Ježišovi Kristovi, rozvíjanie tvorivosti, tímovej spolupráce. Po celé dni ich sprevádzala téma „Stavaj podľa Božieho plánu“.

Každé ráno mali nástup pri vlajke a zaspievali si hymnu tábora. Dopoludnia deťom spestrili piesňami a rozprávaním príbehov z Biblie. Deti tu zažili atmosféru lásky a prijatia. Čakali na nich hry a súťaže, v ktorých sa učili tímovej spolupráci. Ich úlohou bolo vyriešiť záhady a nájsť stratený poklad. Keďže im slnečné počasie prialo, hry sa uskutočnili v prírode, mimo areálu modlitebne. V utorok sa spoločne vybrali na Viniansky hrad, kde zažili nejedno dobrodružstvo.

 

Na tri dni malými architektmi

 

Od stredy do piatku po chutnom obede si prisadli k legu a pustili sa do zaujímavej stavby. Šikovnými rukami vybudovali vlastné farebné legové mestečko vo veľkosti 8x3,5 metra. „Myšlienka postaviť mestečko z Lega pochádza z Nemecka. Naša sesterská cirkev Freie Evangelische Gemeinde zapožičala Lego Cirkvi bratskej v Čechách a na Slovensku. Priviezli sme si ho z Kutnej Hory v 22 veľkých boxoch. Pôdorys mesta do tvaru kríža je myšlienka kazateľa a vedúceho Legoprojektu Romana Neumanna. Tým zdôrazňujeme myšlienku zvesti o Božej láske k človeku,“ povedal kazateľ Jurčo. 

 

Odniesli si skvelé zážitky

 

„Podľa reakcií sme videli, že deti boli nadšené z celého tábora. Stavba legového mestečka bola však nová aktivita, ktorú sme ešte doposiaľ nemali a sami sme boli zvedaví, ako to dopadne. Tešili sa, keď videli, ako im pod rukami rastie dom, auto a podobne, ale ešte väčšiu radosť mali, keď mohli svoju stavbu priniesť na veľký podstavec a videli ako rastie celé mesto,“ pripojila sa katechétka Anna Jurčová. Prišlo lúčenie, lenže ani v tomto prípade deťom neodchádzal úsmev z tváričiek, pretože vedeli, že sa tu opäť možno stretnú o rok. Na záver nám kazateľ Jurčo povedal: „Napriek možným rizikám a problémom, ktoré sa vyskytli pred táborom sme radi, že všetko dobre dopadlo a deti, ktoré prišli, mali zmysluplne strávený čas a prežili nezabudnuteľné chvíle“.  Tábory, ktoré sa v Cirkvi bratskej uskutočňujú sú akýmsi vyvrcholením celoročnej práce s deťmi. Od septembra chcú pokračovať v klube Awana, ktorý sa koná každý týždeň na III. ZŠ v Michalovciach. 

Od 15. – 22. augusta chystajú tábor pre staršie deti na táborisku Opál v Hermanovciach nad Topľou.

                         Martina Králiková



Uverejnené: 08.08.2010 08:51:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.