files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladí basketbalisti s vysokými cieľmi

 

Juniori 1. BK Michalovce už začali s plnou tréningovou záťažou na novú sezónu. Mladí basketbalisti sa budú pripravovať na náročnú sezónu len v domácich podmienkach. Vrcholom prípravy budú dva turnaje, z toho jeden začiatkom septembra doma v Michalovciach. Cieľom družstva, ktoré hrá najvyššiu juniorskú súťaž, je umiestnenie do prvej štvorky v skupine východ , čo by znamenalo, že v jarnej časti budú hrať v skupine o medaily. Káder zostal pokope, akurát pribudol hráč so skúsenosťami z Ameriky.

Trénujú hlavne doma

 

Juniori basketbalového klubu 1. BK Michalovce sa začali pripravovať na novú sezónu už v polovici mája. „Ligu sme skončili začiatkom mája, prestávka bola len dva týždne. Hneď potom sme koncom mája nabehli na plnú tréningovú záťaž“, povedal o príprave asistent trénera Roman Rakovský, ktorý sa venuje chlapcom a naviac ešte aktívne hráva za seniorský tím. Tréneri sa sústredili v prvej fáze na vštepovanie techniky svojim zverencom. Od júla začali aj s kondičnou prípravou, pre ktorú využívajú hlavne okolitú prírodu. Mladí basketbalisti trénujú v domácich podmienkach a na tom sa nebude nič meniť. „Príprava bude prebiehať v domácich podmienkach, žiadne sústredenie neplánujeme, ostávame doma“, doplnil asistent trénera na margo prípravy.

 

Cez leto v pláne dva turnaje

 

Cieľom vedenia tímu je, aby chlapci skončili lepšie ako minulý rok. Práve k tomuto cieľu prispôsobili aj prípravu. „Chlapci trénujú od júla dvojfázovo. S prípravou vládne obrovská spokojnosť, všetci sú zdravotne v poriadku, nikto nemá žiadne problémy“, podotkol ešte k príprave asistent trénera. Mladí basketbalisti počas leta absolvujú dva turnaje, jeden z nich doma. „Čakajú nás dve turnajové previerky, jeden turnaj v Spišskej Novej Vsi a druhý budeme hrať u nás doma“, uviedol Rakovský. My len dodajme že turnaj sa uskutoční v septembri a družstvá, ktoré sa na ňom zúčastnia ešte nie sú známe.

 

Chcú sa pohybovať vo vrchných častiach tabuľky

 

V minulej sezóne mali mladí juniori len veľmi skromné ciele. „Bolo to hlavne kvôli tomu, že chlapci hrali spolu prvý rok“, poznamenal ešte Rakovský k minulej sezóne. Mladíci však príjemne prekvapili svojich trénerov a aj preto majú v nasledujúcom ročníku vyššie ciele. Mladí basketbalisti hrajú celoslovenskú najvyššiu súťaž, ktorá sa delí na tri regióny Východ, Stred a Západ. Z každej skupiny postupujú štyri družstvá, ktoré následne v jarnej časti bojujú o titul. „Našim cieľom, ktorému sme prispôsobili aj prípravu, je umiestnenie sa v prvej štvorke, aby sme následne hrali zápasy vo finálovej skupine“, dodal asistent trénera k cieľom družstva. Vytýčený cieľ však bude veľmi náročné splniť, pretože ich súpermi budú basketbalové bašty ako Košice, Prešov, Svit, či Spišská Nová Ves.

 

Posilou hráč spoza veľkej mláky

 

Oproti minulej sezóne sa káder takmer vôbec nezmenil. Nikto z neho neodišiel, navyše klub získal zaujímavú posilu. Tou je Peter Kuik, ktorí rok študoval a trénoval v Amerike. „Peter pochádza z Veľkých Kapušian, skadiaľ odišiel za štúdiom do Spojených štátov. Bol tam asi rok, ale prejavil záujem vrátiť sa. Má však tréningové nedostatky a potrvá istý čas, kedy sa dostane do adekvátnej formy“, povedal Rakovský k novej posile. My len dúfajme, že tento mladý hráč sa dostane do svojej najlepšej formy a pomôže michalovskému klubu k naplneniu jeho cieľov.

 

Káder juniorov pre sezónu 2010 / 2011. Pivoti: Boris Šanta, Dávid Vaníček, Peter Kuik. Krídla: Richard Mikulovský, Michal Pastirák, Tomáš Mitterpák, Lukáš Harman, Lukáš Jäger. Rozohrávači: Vladimír Mitterpák, Branislav Pančura, Samuel Novakovský

Trénerom tímu je Marinko Svitlica, jeho asistentom Roman Rakovský.

                              Peter Brendza

 



Uverejnené: 06.08.2010 11:24:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.