files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovčania s vyššími cieľmi, posilou aj Ľuboš Fajčák

V druhej hokejovej lige bude mať Zemplín už iba jedného zástupcu. Po tom, čo víťaz druhej ligy MHK Humenné postúpil do prvej ligy, hájiť farby Zemplína bude už iba HK 2016 Trebišov. Ten bude opäť účinkovať v druhej lige skupina Východ.

Po uplynulom ročníku zavládlo v klube sklamanie, pretože mužstvo obsadilo až dvanástu priečku spomedzi dvadsiatich druholigových účastníkov. Teraz robia Trebišovčania všetko pre to, aby mohli bojovať o vyššie pozície ako naposledy. „Robíme všetko pre to, aby nasledujúca sezóna dopadla lepšie ako uplynulá. Chceme hrať pekný hokej, vyhrávať zápasy a jednoznačne skončiť vyššie. Prvotným cieľom bude vybojovať si miestenku v play-off, lebo tohto roku z našej skupiny postupujú len prvé štyri tímy. Od začiatku tak bude väčší tlak na výsledky. O cieľoch vo vyraďovacej časti je teraz ešte priskoro hovoriť, ale určite chceme byť mužstvom, s ktorým treba počítať,“ poznamenal pre My Zemplínske noviny prezident a hráč HK 2016 v jednej osobe Matúš Petričko.

S prípravou začali už v máji

Trebišovčania odštartovali pod vedením hrajúceho trénera Richarda Miľovčíka prípravu už v máji. „Trvala dva mesiace a po nej sme plynule prešli na ľad, na ktorom trénujeme od 4. augusta. Nie však v Trebišove, ale vo Vranove nad Topľou, keďže u nás ešte ľad nebol. Všetci sme sa už tešili, že sa konečne pripravujeme na ľadovej ploche, každý hokejista predsa radšej trénuje na ľade ako na suchu,“ pokračoval Matúš Petričko, podľa ktorého ďalších slov sa Trebišovčania na svojom ľade začali pripravovať až tento týždeň.

V kádri aj trojica z michalovskej Dukly

Počas leta prišla v kádri k zmenám. Viacerí hráči oznámili, že končia s hokejovom, niektorí si to ale podľa Petrička môžu rozmyslieť. Čo sa týka nových akvizícii, do kádra pribudlo trio z michalovskej Dukly. Ide o obrancu Martina Dolgoša, či útočníkov Romana Jašša a Ľuboša Fajčáka. Útočnú silu mužstva by mal zvýšiť aj 27-ročný útočník Vladimír Čopák, ktorý ostatné dve sezóny strávil v Humennom. „Testujeme aj ďalších hráčov a čoskoro k nám na skúšku prídu aj dvaja ruskí legionári. Verím, že ukážu svoje kvality a budú pre nás posilami,“ podotkol pre My Zemplínske noviny Matúš Petričko, kotý ku kádru ešte dodal. „Vlani sme vinou zranení a chorôb doplácali úzky káder. Teraz sa tomu chceme vyhnúť. Máme pred sebou dostatok prípravných zápasov, v ktorých majú chlapci šancu ukázať, že doň patria. Ku koncu prípravy príde ku selekcii kádra. Snažíme sa zvýšiť konkurenciu, aby boli chlapci nútení podávať lepšie výkony.“

Súťaž posunutá o dva týždne

Prvý prípravný duel odohrali Trebišovčania v sobotu 11. augusta v Miškolci, kde zdolali tamojších juniorov 3:2. Pokračovali tradičným súbojom proti Tigrom (účastník michalovskej Fannsport hokejovej ligy). Postupne sa ešte stretnú s juniormi Michaloviec a Miškolca, následne ich čaká dvojzápas so Sanok a generálku absolvujú v zápase s Gelnicou. Vo východnej skupine druhej ligy bude v novom ročníku účinkovať len osmička tímov (Humenné a Martin išli vyššie, Brezno presunuli do západu, nováčikom je Kežmarok), takže z toho dôvodu je aj o dva týždne neskôr posunutý začiatok súťaže (v základnej časti sa bude hrať len 14 kôl). Trebišov mal odštartovať 29. septembra na ľade Sanoku, s ktorým si však vymenil domáce prostredie, a tak začne pred svojimi fanúšikmi.

Prípravné zápasy HK 2016
Sobota 11. augusta: Miškovec juniori – Trebišov 2:3 sn
Sobota 18. augusta: Trebišov – Tigers Michalovce 9:6 (hralo sa vo Vranove nad Topľou)
Sobota 25. augusta: Trebišov – Michalovce juniori
Pondelok 27. augusta: Trebišov – Miškovec juniori
Sobota 1. septembra: Trebišov – Sanok
Sobota 8. septembra: Sanok – Trebišov
Sobota 22. septembra: Trebišov – Gelnica

Peter Brendza (zdroj My Zemplínske noviny)



Uverejnené: 22.08.2018 15:23:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.