files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sklamania bolo dosť, Chalupa chce s obhajcom do baráže

Po úspešnej lanskej sezóne sa rozhodli v michalovskej Dukle Ingeme loviť  v revíre prešovských „tučniakov“. Pomohli im k tomu aj problémy bývalej hokejovej bašty, kde ešte ani necelý mesiac pred začiatkom prvej ligy nevedia, či ju budú hrať. „Líšky z Ingemy“ zareagovali znamenite a z prešovského revíra ulovili hneď tucet hokejistov. Ku kapitánovi „tučniakov“ Marcelovi Balážovi, ďalším dvom útočníkom Samuelovi Chalupovi a Vladislavovi Gavrikovi na začiatku prípravy pribudol ďalší forvard František Pulščák a takisto aj obranca Ladislav Hopkovič. V týchto dňoch sa v Dukle objavil ďalší Prešovčan, obranca Damián Novický.

„Je nás tu dosť, už môžeme poskladať aj jednu päťku,“ smeje sa útočník Samuel Chalupa na margo príchodu šestice Prešovčanov do tímu obhajcu prvoligového prvenstva. Šikovný 23-ročný kridelnik sa veľmi o situácii vo svojom materskom klube vyjadrovať nechcel. „Nie je najideálnejšia. Aj preto som rád, že Michalovce siahli po nás viacerých. Verím, že budeme prínosom a Dukle pomôžeme k stanoveným cieľom. Čo sa týka Prešova, nemám skoro žiadne informácie, čo sa tam deje. Je to aj vo vzťahu klub mesto, takže to išlo mimo nás,“ konštatuje Samuel Chalupa, ktorý sa nechcel vyjadrovať ani k dlžobám klubu voči nemu. „Nejakú sú. Čo sa s nimi bude robiť, to je otázka na kompetentných, nie na mňa,“ dodáva ešte k situácii v Prešove útočník, ktorý vlani zaznamenal bodovo najúspešnejšiu sezónu. Spolu s vyraďovacou častou nazbieral 41 bodov za 15 gólov a 26 asistencií.

Vzhľadom na neľahkú situáciu v materskom klube sa Chalupa michalovskej ponuke veľmi potešil. Konsolidovaný klub, ktorý vlani vyšliapal až na vrchol prvej ligy, nemôže mať v novej sezóne iné ambície, ako dosiahnuté výsledky obhájiť. „Aj to ma tu prilákalo. Ambície sú vysoké, vedenie hovorí aj o postupe do najvyššej súťaže. To ma presvedčilo prijať michalovskú ponuku. Chcem sa tu pobiť o najvyššie pozície, teda vyhrať prvú ligu a postúpiť do Tipsport ligy,“ podotýka Samuel Chalupa.

Ten sa o víťazstvo v druhej najvyššej súťaži bude pokúšať už tretí rok po sebe. Dvakrát s Prešovom stroskotal na prahu extraligovej baráže, v semifinále play-off. V roku 2017 ho zastavila Skalica, vlani to boli práve Michalovce. „Sklamaní z vypadnutí bolo dosť, teraz chcem ísť do baráže,“ sebavedomo konštatuje Chalupa, ktorého tréner Miroslav Chudý zaradil do útoku k centrovi Radoslavovi Cúttovi a ďalšiemu „Prešovčanovi“ Vladislavovi Gavrikovi.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2018 09:57:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.