files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zápolenia furmanov v Sobraneckých kúpeľoch už túto nedeľu

Areál lesoparku Sobraneckých kúpeľov v nedeľu 19. augusta zaplnia šikovní furmani, ich statné kone a fanúšikovia furmanských pretekov. Program Terra Incognita prináša ďalšie z TOP podujatí Košického regiónu.

Zašlú slávu Sobraneckých kúpeľov, ktorých liečivú silu využívali ľudia minimálne od 14. storočia, opráši aj tohto roku TOP podujatie programu Terra Incognita – Furmanské preteky. Hlavnými hrdinami pretekov budú furmani, a, snáď ešte dôležitejšími postavami, mocné kone, ktoré sa ťažkej roboty rozhodne neštítia. Súťažiť budú v troch disciplínach: furmanský slalom, práca s drevom a silová súťaž. Okrem týchto súťažných disciplín je tu, podobne ako vlani, aj súťaž krásy, ktorú majú v rukách diváci. Ich hlasy rozhodnú o najkrajšom páre koní. „Okrem tejto hlavnej línie čaká na návštevníkov aj ďalší program. Súťažný rozmer bude mať aj kuchárske zápolenie o najlepší furmanský guláš, o ktorom rozhodne odborná porota," pozýva do Sobraneckých kúpeľov výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Už mimosúťažne je tu možnosť ochutnať špeciality zahraničných kuchárskych tímov z  Poľska a Ukrajiny. Veľkým lákadlom bude kuchárska šou VARENIE NAŽIVO v podaní Košického klubu kuchárov a cukrárov.


Pravú furmanskú zábavu okorenia aj folklórne súbory a na záver veselú atmosféru vyšperkuje Marián Čekovský. V remeselníckej uličke si návštevníci tohto roku budú môcť vyskúšať prácu v keramickej dielni, kováčskej vyhni a tiež naučiť sa plieskať bičom. Pre deti je pripravená lesná pedagogika. Na štyroch stanovištiach budú plniť úlohy, objavovať a spoznávať prírodu navôkol. „Budem veľmi rád, ak čarovné prostredie a program Furmanských pretekov priláka čo najviac návštevníkov. Každý, kto vyhľadáva aktívne formy prežitia voľného času, by si mal popri podujatí obzrieť aj nádherné okolie. Aj v tejto časti nášho regiónu je toho veľa zaujímavého – Morské oko, drevené kostoly v Ruskej Bystrej či Inovciach alebo tyrkysové jazierko v Beňatine," upozorňuje na cestovateľské špeciality predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Niektoré z týchto miest sú tiež súčasťou celodenného autobusového výletu usporiadaného organizáciou Košice Región Turizmus. Navyše, autobusový výlet za zaujímavosťami tohto kraja pripravili pre návštevníkov aj organizátori Furmanských pretekov. Popoludní si tak priamo zo Sobraneckých kúpeľov môžu z podujatia odskočiť spoznávať krásy Sobranecka.



Uverejnené: 15.08.2018 13:56:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.