files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chladný výkon Michalovčanom na body v City aréne nestačil

Bez kapitána Igora Žofčáka, ale aj bez iskry na trávniku, ktorú ukázali minulú nedeľu doma proti Slovanu Bratislava, nastúpili v sobotu futbalisti MFK Zemplín Michalovce na trávnik aktuálneho slovenského majstra Spartaka Trnava. Jeho tréner Radoslav Látal pred utorkovou náročnou odvetou tretieho predkola Ligy majstrov proti CZ Belehrad šetril viacerých hráčov, čo ale Zemplínčania nedokázali využiť. Bezkrvným výkonom totiž nedokázali favoritovi strpčiť život a zaslúžene prehrali 0:3.

Šoltis niektorých nespoznával

Priebeh zápasu ukázal, že Michalovčania mohli uhrať v City aréne lepší výsledok. Po tom, čo na začiatku jedenástej minúty inkasovali, boli v ďalšom priebehu prvého polčasu opticky lepším tímom. Žiaľ, iba po súperovu šestnástku, keďže o zakončenie ich zakaždým obrala nepresná kombinácia. Keď sa k tomu pridala aj nepresná rozohrávka vzadu, či viaceré taktické chyby, domácim sa vytvárali možnosti na ďalšie góly, ktoré v druhom dejstve aj využili. „Ja ani nemám čo hodnotiť. Z našej strany to bolo odovzdané a bezduché. Mali sme strašne veľa ľahkých strát. V útočnej fáze nám chýbala kvalita. Nehrali sme kvalitne ani vzadu, ani vpredu, takže ani nie je čo hodnotiť. Zápas si musíme s chlapcami rozobrať, pretože po takýchto výkonoch určite bodovať nebudeme. Prístup hráčov musí byť iný,“ poznamenal na margo prehry na pôde majstra tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Ten niektorých svojich zverencov na trávniku nespoznával. „Chýbal nám moment prekvapenia. Nenašiel sa ani jeden hráč, čo by na seba vzal v útočnej fáze zodpovednosť. Našou naivitou sme súperovi odovzdávali lopty, čo využil na strelenie troch gólov a mohol dokonca pridať aj ďalšie. Všetko sme riešili prihrávkou na obsadeného hráča. Hľadali sme zlé riešenia situácii, čo bola voda na trnavský mlyn,“ pokračoval Anton Šoltis.  

Tréner Šoltis bol po zápase v Trnave sklamaný

Po troch zápasoch bez bodu

Po zápasoch v Dunajskej Strede (1:4), so Slovanom Bratislava (1:2) a Trnave (0:3), v ktorých skôr mohli ako mali niečo získať, sa Michalovčania bez zisku čo i len jedného bodu krčia na samom dne tabuľky. A keď sa nevrátia k výkonom z lanskej sezóny, budú tieto priečky okupovať aj naďalej... „Na margo neúspešného štartu, mali sme veľmi ťažký žreb. Navyše, neboli sme v najideálnejšom stave, keďže hráči k nám prišli až tesne pred začiatkom súťaže. Niektorých ešte dokonca stále spoznávame. Nie je to ideálne, ale taká je situácia. Realitou je, že zatiaľ sme nebodovali. Musíme to rýchlo zmeniť,“ zdôrazňuje michalovský kormidelník, ktorého zverencov teraz čakajú dva nesmierne dôležité zápasy. V sobotu o 19.00 hod. privítajú Senicu a v utorok o 17.00 hod. v dohrávke prvého kola Žilinu. „Je na čase konečne zabodovať. Chlapci sa za tri týždne spoznali a teraz už musia ukázať, na čo majú. Verím, že v Trnave to bol z našej strany len akýsi výbuch, aj keď neviem čomu to pripísať. Dúfam, že doma budeme sebavedomejší a pôjdeme za víťazstvom. Už totiž nutne potrebujeme zabodovať,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2018 14:17:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.