files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nádeje MFK Zemplín v Dánsku výborne reprezentovali

 

V uplynulých dňoch sa z Dánska vrátila výprava prípraviek MFK Zemplín Michalovce, ktorá v dánskom meste ISHOJ úspešne reprezentovala zemplínsky klub na prestížnom medzinárodnom turnaji Denmark Cup.

Do Dánska vycestovalo jedno družstvo MFK Zemplín Michalovce pod názvom svojej kategórie U11. Viac už o účinkovaní družstva na turnaji trénera Radoslav Kačala. „Po stretnutiach v základnej skupine, ktoré sa začali hrať 26. 7. 2010, sme skončili na treťom mieste a postúpili do semifinálovej skupiny, kde sme sa stretli s víťazom prvej skupiny (Oravský FZ) a druhým v poradí z druhej skupiny (Brighton HA - Anglicko). S výnimkou prvého zápasu v skupine s Jedynkou Lubon, sme odohrali ťažké zápasy a napriek nepriaznivým výsledkom sme boli jednoznačne lepším mužstvom v každom stretnutí. Len individuálne chyby v obrane nás obrali o víťazstvo v skupine. V prvých súbojoch turnaja sa taktiež prejavila malá skúsenosť s konfrontáciou na medzinárodnej úrovni. Pôsobili sme dosť zakríknuto a až postupom času sme začali dominovať na ihrisku. Práve táto neskúsenosť nás obrala o víťazstvo v skupine,“ priznal tréner prípravky MFK Zemplín Michalovce. Radoslav Kačala na margo účinkovania vo vyraďovacích bojoch poznamenal: „V úvodnom zápase semifinálovej skupiny s výberom FZ Orava sme síce prehrali 0:3, ale značne nás poškodil rozhodca, keď nám v 8 minúte vylúčil hráča a hrali sme tak až 32 minút o jedného hráča menej. Mnoho prítomných a trénerov sa vyjadrilo, že to bol predčasný finálový zápas. Nakoniec sa to aj potvrdilo, keď Oravský FZ zvíťazil vo finále jednoznačne 7:0. Nás tak čakal už len posledný zápas semifinále a turnaja celkovo, keď sme v opakovanom zápase s Brightonom HA (Anglicko) zvíťazili 2:1, no výsledok nezodpovedal priebehu zápasu. Opäť sme dominovali počas celého stretnutia a na výsledku sa podieľala naša neschopnosť premeniť aj tie najvyloženejšie príležitosti. Keďže sa na turnaji už nehralo o tretie miesto, obsadili sme tak nakoniec neoficiálne túto priečku s druhým mužstvom v druhej semifinálovej skupine, ktorým bol BK Näset (Švédsko),“ doplnil tréner Radoslav Kačala.

 

Turnaj absolútne splnil očakávania Michalovčanov, hlavne po športovej stránke. „Hrali sme ťažké zápasy, v ktorých chlapci futbalovo povyrástli a o to nám išlo. Medzi opory nášho mužstva patrili - Patrik Novák (ročník 2000), Slavomír Hospodár, René Fogoš a Tomáš Berezňák (ročník 1999), ktorí odohrali najviac minút na turnaji a na ktorých sa družstvo spoliehalo v každom okamihu na ihrisku.“ Chlapci si z Jútskeho polostrova odniesli aj kopec nefutbalových zážitkov. „Okrem športového zápolenia chlapci navštívili aj metropolu Dánska Kodaň, zábavný park Bakken a taktiež morské akvárium. Nadviazali množstvo medzinárodných kontaktov a taktiež sa okúpali v tom čase vo veľmi teplom Baltickom mori, či zahrali si futbal na krásnej  pláži s bielym pieskom. Kvôli všetkým spomínaným skutočnostiam mládežníci MFK Zemplín určite neľutujú množstvo námahy a finančných prostriedkov na zabezpečenie tohto turnaja. „Určite je potrebné v budúcnosti absolvovať minimálne jedenkrát ročne podobný zahraničný turnaj pre získavanie skúseností a hlavne konfrontácie na medzinárodnej úrovni.

 

DENMARK CUP - ISHOJ 25. - 29.7.2010 U11 - 1999

Výsledky v skupine: Michalovce - Jedynka Lubon (Poľsko) 8:0 (góly Berezňák 2, Lašík 2, Kotlár, Tomáš Duška, Miloš Duška, Fogoš), Michalovce - BK Näset (Švédsko) 1:2 (Fogoš), Michalovce - Brighton HA (Anglicko) 0:1, Michalovce - FC Spartak Ivano-Frankovsk(Ukrajina) 4:1 (Lašík, Miloš Duška, Hospodár, Berezňák). Semifinálová skupina: Michalovce - Oravský FZ 0:3, Michalovce - Brighton HA (Anglicko) 2:1 (Fogoš 2).

 

 

MFK Zemplín Michalovce (U-11) na turnaji v Dánsku reprezentovali: brankári - Martin Činčár, Dávid Slávik, hráči v poli: Slavomír Hospodár, Stanislav Kotlár, Daniel Tuším, Samuel Dzurjovčín, Adam Sabol, Miloš Duška, René Fogoš, Tomáš Berezňák, Daniel Lašík, Dávid Gužiňák, Peter Vojtovič, Marcel Ebský, Peter Kočík (všetci ročník 1999), Patrik Novák (ročník 2000), Tomáš Duška (ročník 1998), Patrik Feňuš (ročník 2001), Marcel Novák (ročník 2002).                                         (juke)



Uverejnené: 05.08.2010 11:22:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.