files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania k majstrovi so smelými ambíciami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo svojich dvoch úvodných zápasoch vo Fortuna lige nezabodovali. Najskôr prehrali v Dunajskej Strede hladko 1:4, no a v nedeľu nestačili doma ani na ďalší popredný celok, bratislavský Slovan, ktorému podľahli 1:2. Michalovčania sa tak po dvoch úvodných zápasoch ocitli na chvoste tabuľky. Zmeniť to môžu túto sobotu, budú to však mať veľmi ťažké. O prvé tohtosezónne body totiž zabojujú na pôde majstra Spartaka Trnava.

Michalovčania v sobotu v "slovenskom Ríme" zabodujú o prvé ligové body

Šanca pre hráčov z lavičky

Prehra so Slovanom Bratislava nemohla Zemplínčanov mátať dlho. Už o tri dni ich totiž v Bešeňovej čakal duel druhého kola Slovnaft Cupu. Prvoligista nakoniec pozíciu favorita potvrdil, keď na pôde účastníka piatej ligy vyhral hladko 6:0. „Musím pochváliť domácich, ktorí nám pripravili veľmi príjemné prostredie,“ poznamenal na úvod tréner Zemplínčanov Anton Šoltis. Ten v zápase dal priestor viacerým hráčom v prvých dvoch zápasoch zohrievajúcich lavičku náhradníkov. „Dostali šancu a niektorí sa jej chytili. Z tohto hľadiska zápas teda splnil účel. Schuti sme si zahrali a bola to pre nás taká predpríprava pred ďalšími ligovými súbojmi,“ pokračoval Šoltis, ktorého zverenci sa v treťom kole Slovnaft Cupu, v termíne 4. až 5. september, predstavia v Námestove.

Saddam Sulley sa blysol dvoma gólmi do siete Bešeňovej

Veľa gólov nedostávajú

Ešte predtým ich ale čakajú súboje o ligové body. Už v sobotu sa predstavia na ihrisku majstra Spartaka Trnava. Ten si počas týždňa doviezol domov cennú remízu 1:1 z ihriska CZ Belehrad a v treťom predkole Ligy majstrov je tak blízko k postupu ďalej. „Silu Trnavy predstavovať nemusíme. Je to aktuálny majster, darí sa mu aj v pohárovej Európe. Uvidíme, či tréner Látal bude šetriť nejakých hráčov. Ja predpokladám, že to tak byť môže, môže to teda byť aj našou výhodou. Súper je dobre organizovaný, skôr vychádza zo zabezpečenej obrany. Čo je ich devízou, vedia využiť svoje šance. Nemajú ich veľa, no ani veľa gólov nedostávajú,“ poznamenal Šoltis k sobotňajšiemu súperovi, ktorému sa v lige zatiaľ nedarí. V troch zápasoch zvíťazil iba raz a okrem toho zaknihoval prehry v Senici a Podbrezovej. „Asi sa viac sústredia na európsky pohár, ako na ligu. My sa ale na to spoliehať rozhodne nemôžeme a nechceme. Ideme tam s cieľom niečo uhrať, každý bodík z vonku je dobrý. Urobíme všetko preto, aby sme minimálne s ním z Trnavy odišli,“ pokračoval aktuálne najdlhšie slúžiaci tréner vo Fortuna lige.

Prajné Zlaté Moravce sa tentoraz nekonajú

Duel štvrtého kola sa najskôr mal kvôli vyťaženosti trnavskej City arény hrať v neďalekých Zlatých Moravciach. Tie Michalovčanom prajú, keďže tam od svojho príchodu do najvyššej súťaže ešte neprehrali. Nie je Šoltisovi ľúto, že sa nakoniec predsa bude hrať v Trnave? „Ani nemrzí. V Zlatých Moravciach sa nám darí a ja verím, že sa nám bude dariť aj naďalej. Striedavo sa nám darí ale aj v Trnave. Raz sa nám tam dokonca podarilo vyhrať. Je tam krásny štadión, ktorý má takisto svoje čaro. Uvidíme, koľko ľudí v sobotu príde a aká bude atmosféra,“ dodal na záver michalovský kormidelník.

Program 4. kola Fortuna ligy:
sobota 11. augusta o 19.00 hod. ŠKF iClinic Sereď - FC Vion Zlaté Moravce-Vráble (rozhodcovia Kružliak - T. Somoláni, Roszbeck, hrá sa v Myjave), FK Senica - FK Železiarne Podbrezová (Ochotnický - Slyško, Jánošík), FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (Glova - Pozor, Galo), FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok (Smolák - Weiss, D. Hrčka)
nedeľa 12. augusta o 17.30 hod. MŠK Žilina - AS Trenčín (Ziemba - Kováč, Poláček, PP RTVS), o 19.00 hod. ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra (Sedlák - Benko, Hrmo)

Aktuálna tabuľka:
1. ŠK Slovan Bratislava 3 3 0 0 9:2 9
2. FC DAC 1904 Dunajská Streda 3 3 0 0 9:4 9
3. MFK Ružomberok 3 2 1 0 7:2 7
4. ŠKF iClinic Sereď 3 1 1 1 3:6 4
5. AS Trenčín 2 1 0 1 6:5 3
6. FC Vion Zlaté Moravce-Vráble 3 1 0 2 5:5 3
7. MŠK Žilina 2 1 0 1 3:4 3
8. FC Spartak Trnava 3 1 0 2 1:2 3
9. FK Železiarne Podbrezová 3 1 0 2 2:5 3
10. FK Senica 3 1 0 2 2:6 3
11. FC Nitra 2 0 0 2 3:5 0
12. MFK Zemplín Michalovce 2 0 0 2 2:6 0

Peter Brendza



Uverejnené: 10.08.2018 09:26:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.