files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla už týždeň trénuje, na ľad v najbližších dňoch

 

Hokejisti prvoligovej michalovskej Dukly odštartovali minulý týždeň druhú časť letnej prípravy na suchu, ktorá nadväzuje na fázu počas mesiacov máj a jún. Potešiteľné pre samotných hokejistov je, že tento úsek potrvá iba do druhej polovice tohoto týždňa, pretože potom už bude nasledovať prechod na ľad. Dukla si naplánovala desať prípravných súbojov, vrátane troch na medzináordnom turnaji v Rumunsku. Káder sa posilňuje a nie je vylúčený, že bude ešte silnejší. Skrátka - fanúšikovia sa majú na čo tešiť!

 

Dukla začala s prípravou na suchu pred týždňom v pondelok a po uvítacom futbalovom stretnutí v areáli V. ZŠ v Michalovciach začali postupne tréningové dávky naberať na obrátkach. „Začali sme v zahrievacom štýle, ale potom prišiel na rad aj spinning, posilňovňa či telocvičňa. Trošku nám to v uplynulom týždni skomplikoval dážď, ktorý nás „sprevádzal“ aj počas prípravy v júni, ale zvládli sme to. Počas víkendu až do utorka sme dali mužstvu voľno, aby si pred dlhou a intenzívnou prípravou na ľade dotiahli záležitosti v trvalých bydliskách. Ak by sme mali mať ľad až v piatok, potom by sme trénovali aj v sobotu a nedeľu. Na samotnom ľade budeme trénovať v dvojfázových dávkach, aj keď reálne iba dopoludnia, no hráči budú v permencii denne takmer štyri hodiny,“ informoval o základných poznatkoch súvisiacich s prípravou tréner Branislav Kohutiar.

 

V tréningovom kempe sa objavili viaceré nové tváre. Spomedzi obrancov je to odchovanec Dukly Ivan Boržík, ktorý sa vracia z francúzskeho Brestu, z českej Jihlavy zvolil návrat ďalší obranca Milan Takáč a tretím zadákom je urastený prešovský odchovanec Ondrej Piskura. Do ofenzívy pribudli Topoľčanec Peter Hurtaj z poľského Gdaňsku, Juraj Dancsák z Trebišova a Tomáš Murajda z Bardejova. V hre je ešte príchod dvoch útočníkov s extraligovými skúsenosťami. „Samozrejme, že sa aj začne boj o miesto v zostave, pretože už teraz máme pretlak hráčov. Napríklad len obrancov máme jedenásť, ale pre súťaž budú použiteľní maximálne ôsmi. To isté platí aj o útočných radoch. Konkurencia v tíme však ešte nikdy nezaškodila, preto očakávam od hráčov zvýšené úsilie v tréningovom procese i počas samotných prípravných súbojov. Chcem dať priestor každému, nech sa ukáže a zabojuje o miesto na súpiske,“ dodal tréner Dukly Branislav Kohutiar.

 

Pripomeňme, že Michalovce začínajú majstrovskú súťaž v piatok 10. septembra v Dolnom Kubíne a doma sa prvýkrát predstavia o dva dni neskôr v nedeľu proti víťazovi uplynulého ročníka súťaže Piešťanom.

 

Hráči Dukly v príprave: J. Minčák, M. Takáč (Jihlava - Česká republika), R. Regenda, I. Boržík (Brest - Francúzsko), M. Segľa, P. Hurtaj (Gdaňsk - Poľsko), V. Štefanech, P. Krecháč, L. Mucha, L. Sabol, O. Piskura (Prešov), P. Borko, V. Marinčin, R. Miľovčík, M. Kozák, S. Bodnár, R. Marton, P. Tirpák, J. Dancsák (Trebišov), R. Petruňa, T. Murajda (Bardejov), T. Stríž a M. Mach.

Program prípravy: 13. 8. 2010: Bardejov - Michalovce, 15. 8. 2010:  Michalovce - Miercurea Ciuc (Rumunsko), 17. 8. 2010: Michalovce -Prešov, 20. 8. 2010: Krynica (Poľsko) - Michalovce, 24. 8. 2010:   Michalovce - Bardejov, 27. - 29. 8. 2010: Turnaj v Rumunsku, 31. 8. 2010: Michalovce - Krynica, 3. 9. 2010: Michalovce - Trebišov.

                                                                  (juke)

 

 

 

 



Uverejnené: 05.08.2010 11:11:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.