files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis najdlhšie slúžiacim trénerom na lavičke MFK Zemplín

V minulých dňoch sa stal najdlhšie slúžiacim trénerom vo Fortuna lige. Lodivod MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis po tom, čo Ružomberok nepredĺžil zmluvu s Norbertom Hrnčárom, aktuálne sedí na trénerskej stoličke najdlhšie zo všetkých trénerov v najvyššej súťaži. No a prvým zápasom v tejto sezóne v Dunajskej Strede (4:1) sa stal aj najdlhšie slúžiacim trénerom v Michalovciach v novom miléniu.

Šoltis totiž podľa prepočtov týždenníka My Zemplínske noviny prekonal dlhočizný rekord Jozefa Škrlíka. Ten odkoučoval na trénerskej stoličke v novom miléniu 74 zápasov, Šoltis aj s nedeľňajším zápasom so Slovanom má na konto už 76 zápasov. „Je to úsmevné, teším sa z toho, ale sú to len štatistiky. Skôr či neskôr ma niekto prekoná. Rekordy sú predsa na to, aby sa prekonávali. Nám nezostáva nič iné, ako pracovať ďalej,“ povedal pre My Zemplínske noviny Anton Šoltis. Ten prišiel do Michaloviec v januári 2016. Najskôr bol pol roka asistentom Stanislava Grigu, v lete bol povýšený do role hlavného trénera. V súčasnosti je aj najdlhšie slúžiacim trénerom vo Fortuna lige, kde je skôr rarita, aby kormidelník vydržal viac ako dve sezóny na jednom mieste. „Dnešná doba je taká, že keď nie sú výsledky, ako prví sú na odstrel tréneri. Pre klubových funkcionárov je jednoduchšie vymeniť trénera ako polovicu hráčov. Záleží aj od filozofie klubu, ako je nastavená. Mužský futbal je hlavne o výsledkoch, tie z časti máme, takže je obojstranná spokojnosť. Vždy je lepšie, keď je tréner pri tíme dlhšie, aspoň pozná dôkladnejšie hráčov, hoci stále sa mužstvo obmieňa,“ uviedol Šotlis.

Mimochodom, ako sa za viac ako dva roky v Michalovciach tento košický rodák trénersky posunul? „Mal som a stále mám filozofiu, že chcem hrať ofenzívny futbal. Samozrejme, niekedy som obmedzený napríklad tým, keď nemám k dispozícii takú typológiu hráčov ako potrebujem. Každým rokom sa však posúvam dopredu a získavam skúsenosti, ktoré sú nenahraditeľné. Čím viac máte odkoučovaných zápasov, tým viac sa vyvíjate. Postupne viete stále lepšie reagovať na priebeh zápasu a iné veci, a to len vďaka neoceniteľným skúsenostiam,“ dodal 42-ročný kormidelník.

Šoltis na michalovskej lavičke
2016/17: 31 ligových zápasov, 7 pohárových
2017/18: 32 ligových zápasov, 4 pohárové
2018/19: 2 ligové zápasy,**k 5. augustu 2018
Spolu: 76 zápasov, 65 liga, 11 Slovnaft Cup

Peter Brendza (zdroj: My Zemplínske noviny)



Uverejnené: 08.08.2018 10:37:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.