files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V lanskej sezóne chcel Duklu poslať do prvej ligy, dnes ju chce posunúť do najvyššej súťaže

Hokejový život je niekedy nevyspytateľný. V týchto dňoch sa o tom presviedča aj odchovanec banskobystrického hokeja Mário Róth. Šikovný 24-ročný kridelník v lanskej sezóne pomáhal v baráži Detve poslať michalovskú Duklu Ingema naspäť do prvej ligy. Dnes už je v službách „ingemákov“ a bude sa ju snažiť dostať do najvyššej Tipsport ligy.

„Je to presne ako hovoríte. Teraz sa situácia otočila,“ smeje sa hráč, ktorý v drese Banskej Bystrice okúsil aj zápasy prestížnej Ligy majstrov. „Verím, že teraz to bude opačne a s Michalovcami sa dostaneme do najvyššej súťaže. Vytvára sa tu výborná partia, takže verím, že budeme ťahať za jeden povraz a vedením stanovené ciele sa nám podarí naplniť,“ pokračuje Mário Róth.

Toho do metropoly Zemplína privial hlavne názor trénera Miroslava Chudého, ktorý ho pozná ešte z pôsobenia v Banskej Bystrici. „Bol to práve on, kto sa mi ozval, či by som neprišiel do Michaloviec. Moja odpoveď bola jednoznačná. Vedel som totiž, že Michalovce sú ambiciózne mužstvo, ktoré chce postúpiť do Tipsport ligy. Ambície a aj osoba trénera Chudého sú dôvodom, že som tu,“ podotkol hokejista, ktorý tak po Banskej Bystrici, Detve a krátkej lanskej anabáze v Trnave okúsi aj hokej na východe Slovenska. „Ponuky boli aj iné, no najviac ma zaujala tá michalovská. Veľmi ma potešil záujem trénera, aj vedenia klubu. Doteraz som hrával prakticky iba doma. Teraz zažijem niečo nové. Verím ale, že to bude všetko dobré a že pôsobenie v Michalovciach bude mať pre moju kariéru nový impulz,“ uviedol 24-ročný útočník.

Mário Róth okrem rodnej Bystrice či Detvy v minulej sezóne okúsil aj prvú ligu. V drese Trnavy odohral 26 zápasov s bilanciou šiestich gólov a ôsmych asistencií. Môže teda aspoň trochu hodnotiť úroveň prvej ligy a najvyššej Extraligy. „Je rozdiel hrať tieto súťaže. Ide o rýchlostne a silovo iný hokej. V druhej najvyššej súťaži sú ale takisto kvalitné tímy. Liga bude podľa mňa o dosť ťažšia, ako bola vlani. Verím teda tomu, že sa zápasy úrovňou priblížia ešte viac k extraligovým,“ dodal na záver Mário Róth.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.08.2018 13:20:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.